Kvjat nakon rezultata sezone: Šteta što nisam mogao do postolja

Nakon subotnjih kvalifikacija u Imoli, momčad AlphaTauri očekivala je velike stvari od Pierrea Gaslyja koji je imao četvrtu startnu poziciju. Međutim, Francuz je zbog kvara na bolidu morao rano odustati, ali da momčad s bazom u obližnjoj Faenzi ipak osvoji četvrto mjesto na domaćoj utrci pobrinuo se Daniil Kvjat.

Rus je fantastično odradio restart nakon odlaska sigurnosnog automobila sa staze. Uspio je u jednom krugu zaraditi čak tri pozicije, prošavši ispred Albona, Pereza i Leclerca. Ostaje mu samo žal što nije mogao do mjesta na postolju.

“Odlična utrka, odličan rezultat. Šteta što nisam mogao staviti još onu višnju na vrh torte, ali u utrci smo bili jaki i nije bilo pogrešaka s moje strane ili sa strane momčadi. Pretjecanja nakon restarta bila su odlična i vrlo sam sretan svojom vožnjom, kao i poslom koji je odradila momčad. Ovo nam je domaća utrka, imao sam i posebno napravljenu kacigu, koju ću čuvati na posebnom mjestu”, izjavio je nakon utrke Rus.

Dok se Rus obračunavao s ostalim vozačima, Daniel Ricciardo uspio je zagrijati svoje stare hardove i obraniti treću poziciju. Kroz cijelu utrku Kvjat je vodio bitke s Red Bullovim Albonom, a imao je i jedan nezgodan trenutak sa Sainzom. Ipak je sve dobro završilo za njega i četvrto mjesto mu je daleko najbolji rezultat sezone.

“Nakon starta utrke bio sam bolji od Albona, koji potencijalno ima brži bolid. Bio sam mu u mjenjaču kroz prvi stint pa i pola drugog stinta. Znao sam da imamo brzinu ovdje osjećao sam kroz cijelu utrku da stvarno možemo do dobrog rezultata.”

“Međutim, moglo je otići i na krivu stranu jer sam gotovo ostao bez prednjeg krila u jednoj situaciji s Albonom, gotovo sam imao kontakt s Carlosom… Utrka je bila puna akcije za mene, ali glave su nam ostale hladne i odradili smo vrlo dobru utrku”, dodao je Daniil.

Budućnost ruskog vozača u Formuli 1 još je uvijek nepoznanica. AlphaTauri tek treba potvrditi tko će biti Gaslyjev momčadski kolega u sljedećoj sezoni, a ostaje nam vidjeti hoće li ovo četvrto mjesto igrati ulogu pri odlučivanju Red Bullovih šefova.

Related Posts