Kazne za Sainza i Norrisa – Sainz +3, Norris +5

Nakon loših kvalifikacija u kojima su ostvarili 11. i 13. vrijeme, McLarenu se dogodila još gora stvar – vozači su im kažnjeni pomicanjem unazad na startu. Lando Norris je bio pod istragom zbog nedovoljnog usporavanja pod dvostrukim žutim zastavama nakon izlijetanja Nicholasa Latifija krajem Q1. Suci su ustanovili da Lando nije dovoljno usporio pa je kažnjen s tri mjesta unazad, dok je Carlos Sainz kažnjen pomicanjem tri mjesta unazad zbog ometanja Sergia Pereza u brzom krugu.

Tako će u utrku Sainz krenuti s 15., a Norris sa 16. mjesta. Pritom je Sainz dobio jedan kazneni bod na vozačku licencu (ujedno je to jedini bod na Carlosovoj licenci u zadnjih 12 mjeseci), dok je Norris dobio tri kaznena boda (što mu je ukupno peti u zadnjih 12 mjeseci).

“Telemetrija je pokazala da je bolid 4 usporio u spornom sektoru i potom ubrzao čim je prošao mjesto gdje se dogodio incident. Vozač je upitao momčad hoće li nastaviti krug ili će odustati od brzog kruga, no rečeno mu je da nastavi krug jer su se uvjeti na stazi brzo mijenjali.”

“Bolid 4 je završio krug, što se pokazalo da mu je bio najbrži u Q1. Suci su mislili da bolid 4 neće završiti brzi krug, no zbog promjenjivih uvjeta nastavio je i time prekršio regulative,” stoji u objašnjenju sudaca.

Ova kazna za oba McLarenova vozača je ekipi iz Wokinga dosta otežala borbu za treće mjesto u konstruktorskom prvenstvu, dok su glavni rivali imali puno bolje kvalifikacije (Racing Pointi prvi i treći, Renaulti peti i sedmi).

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Sve kazniti ispred hamdije hahahah

Related Posts