Bottas: Hamiltonova strategija u Imoli nije bila nepravedna

Valtteri Bottas inzistira da ništa nije bilo nepravedno u tome što je Mercedes dozvolio Lewisu Hamiltonu da ima drugačiju strategiju s kojom mu je oduzeo prvo mjesto i pobijedio u utrci za VN Emilije Romagne.

Iako je Bottas morao “pokriti” Verstappena kako ne bi doživio undercut, Hamilton je zatražio da još ne ulazi u boks, te da će odvoziti dulje na srednjoj komponenti guma. Takvom strategijom Hamilton je stvorio vremenski razmak koji mu je bio potreban da ode na promjenu guma i ostane ispred Bottasa. No, sve to je ionako palo u vodu pojavom virtualnog sigurnosnog automobila.

“Prošli smo kroz planove za utrku, te dogovorili što će se dogoditi ako netko od nas bude pod pritiskom Red Bulla. To sam bio ja, pa sam očito morao reagirati. Isti bi slučaj bio da sam ja u Lewisovoj poziciji, pa bi pomoću duljeg stinta tražio nove mogućnosti”, objasnio je Valtteri.

Na pitanje koliko bi bio blizak izlazak Hamiltona iz boksa kod dolaska Bottasa i Verstappena da Lewis nije imao pomoć VSC-a, Mercedesov glavni inženjer utrka Andrew Shovlin je rekao:

“Izuzetno blizak. Bilo je trenutaka kada je Lewis imao razliku, ali je to bilo od pola sekunde ili tako nekako.”

“Pošto je to nekako izgledalo kao da može sagraditi dovoljnu prednost, nismo ga zapravo željeli upustiti u borbu s Valtterijem i Maxom na hladnim gumama, kad se već nazirala mogućnost da bi se to moglo izbjeći. No, onda je virtualni sigurnosni automobil sve promijenio.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sladjan87

Zatvoriti box dok je bilo kakav sigurnosni automobil na stazi . I to je to , svima podjednako . Previse puta je to islo Mercedesu na ruku .

TORPEDO

Bottas vrlo,vrlo skroman vozač..slažem se sa komentarom dolje ispod…lignja

robif

Bottas moj, dobar si ti vozač (hvala i bolidu) ali daleko si ti od Hamiltona,Verstamena,Leclerca i još par od njih.

George

Kad se samo sjetim da sam navijao za ovu lignju. Bljak.
Bolje i ne zaslužuje.
A to da je LH masu bolji i kompletniji vozač, nije upitno !

west 44

Ne znam zašto bi uopće bila nepravedna, možda po staroj novinarskoj!!!

Related Posts