Albon: Imam samo ‘plan A’, ostanak u Red Bullu

Pred Alexanderom Albonom ključni su vikendi za nastavak njegove F1 karijere. Tijekom ove sezone često je svrstavan u rubriku razočaranja i definitivno nije postigao ono što je očekivao, a niti ono što je Red Bull očekivao od njega.

Kao posljedica toga, austrijska momčad još uvijek nije odlučila kome će dati mjesto u sljedećoj sezoni. Hoće li to biti Albon ili će se Helmut MarkoChristian Horner odlučiti za nekoga od vozača izvan Red Bullovog bazena. Perez i Hülkenberg su na čekanju, spremni uskočiti dođe li poziv.

Za Tajlanđanina dvojbe nema, ne želi niti razmišljati što će biti ako ne uspije uvjeriti vodstvo Red Bulla da je on taj za 2021. Cilj mu je zadržati svoje mjesto i odlučan je to napraviti u preostalim utrkama ove sezone.

“Na kraju dana, ostale su tri utrke u kojima trebam pokazati što mogu. Želim odraditi te utrke kako treba. Na to sam koncentriran i ne želim razmišljati ni o čemu drugome. Mnogi ljudi imaju plan B, ali ja imam samo plan A – ostanak u momčad. To je moj cilj i kao što sam rekao, fokusiran sam samo na ove tri utrke”, kaže Albon.

Na prošloj utrci u Turskoj Albon je u jednom krugu čak i vodio, prvi put u svojoj karijeri, ali kasnije se izvrtio i do cilja došao sedmi, ponovno iza momčadskog kolege Verstappena.

“To je bio dobar vikend s moje strane. Bio je korak naprijed u pogledu brzine i napravili smo neke stvari na bolidu zbog kojih sam imao bolji osjećaj”, rekao je Alexander o nastupu u Istanbulu.

Related Posts