Zbog pandemije koronavirusa 11. Rally Show Santa Domenica odgođen za 2021.

Jedan od najvećih sportskih događaja u regiji, 11. Rally Show Santa Domenica trebao se održati 27. – 29. studenoga ove godine u Svetoj Nedelji i na Savršćaku kraj Samobora – dobro poznatoj lokaciji svim ljubiteljima rallyja.

Prateći situaciju s pandemijom koronavirusa cijelo ljeto, živjeli smo u nadi da će se 11. RSSD ipak održati. No, došao je rujan kada se situacija ponovno počela komplicirati.

Do ovogodišnjeg RSSD-a ostalo je manje od dva mjeseca, a neizvjesnost je sve veća. Nažalost, u ovom trenutku nitko ne može pouzdano procijeniti razvoj situacije s pandemijom Covid-19, kao i sva moguća ograničenja u organizaciji. Situacija s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu se ne popravlja i previše je zdravstvenih faktora i rizika koji se moraju uzeti u obzir u organizaciji RSSD-a.

Nedostatak informacija o tome hoće li i dalje vrijediti trenutna ograničenja na javnim događajima i hoće li strani natjecatelji, timovi i gledatelji moći putovati u Hrvatsku uvelike su utjecali na našu odluku. Činjenica da se RSSD odvija na vrlo ograničenom području gdje dolazi do cirkulacije velikog broja ljudi, kako natjecatelja tako i gledatelja dodatno je učvrstila uvjerenje da se trebamo okrenuti 2021. godini.

“Iako smo obavili već neke pripreme svjesni mogućnosti odgađanja ovogodišnjeg RSSD-a, odluku nije bilo lako donijeti. Naravno, bila je to žalosna vijest za sve nas, ali odgađanjem ovogodišnjeg RSSD-a želimo pokazati odgovornost prema svima koji sudjeluju , ali i prema ukupnom društvu.”

“Zdravlje i dobrobit će za nas uvijek imati prioritet. Sada ćemo preusmjeriti naš fokus na 2021. godinu, kada ćemo organizirati 11. RSSD u punoj njegovoj veličini i sjaju, predivnoj atmosferi i odličnom trkaćem raspoloženju zajedno s našim gledateljima, natjecateljima te našim dugoročnim i novim partnerima”,  rekao je predsjednik organizacijskog odbora RSSD-a, Daniel Vojvodić.

Direktor rallyja Daut Damarija dodaje: “Dugo smo razmišljali i vagali oko ove teške odluke o odgađanju. Istražili smo i mnoge druge mogućnosti za održavanje RSSD-a ove godine, kontaktirali naše kolege organizatore i natjecatelje u susjedstvu s kojima godinama surađujemo, ali zbog mnogo rizika i neizvjesnosti o situaciji kakva će biti, odlučili smo se na odgodu do 2021. godine. Željeli bismo se zahvaliti svima koji su radili na pripremama zajedno s našim organizacijskim timom još od prošle jeseni, proći ćemo kroz ovo zajedno i vratiti se još jači i bolji sljedeće godine.“

Organizator RSSD-a, AKK Sveta Nedelja i tehnički izvoditelj AK Delta Timing-Zagreb potvrdili su da će se 11. RSSD održati 26. – 28. studenog 2021. godine.

Related Posts