Vettel: Želja mi je dostojanstveno završiti poglavlje u Ferrariju

Sebastian Vettel polako se bliži kraju svoje šestogodišnje suradnje s Ferrarijem. Na kraju aktualne sezone pozdravit će se s društvom iz Maranella i preseliti u redove Aston Martina. Prije nego se to dogodi, Sebastian ističe želju za dostojanstvenim oproštajem od talijanske momčadi, a za to mu je preostalo još samo šest utrka.

“Ferrari je poseban brand i imao sam privilegiju proživjeti sve te emocije zajedno s navijačima, momčadi i cijelom Italijom, a mislim da je to golema privilegija. Međutim, kao i s drugim stvarima, svemu jednom dođe kraj i ja se veselim novom poglavlju koje počinje sljedeće godine.”

“Ipak, prije nego to poglavlje otvorim, pokušat ću ovo poglavlje dostojanstveno zatvoriti i dovesti se u red, tako da mogu pokazati nastupe za koje znam da sam sposoban”, izjavio je Nijemac u uvodu Velike nagrade Portugala koja se vozi ovoga vikenda.

Nastavi li s nastupima kakve smo gledali posljednjih mjeseci, teško će se pričati o “dostojanstvenom” oproštaju. Posljednju pristojnu utrku vozio je još u kolovozu u Španjolskoj, kad je osvojio sedmo mjesto. U sljedećih pet utrka uzeo je tek jedan jedini bod.

Jasno, ide to i na dušu Ferrariju, čiji ovogodišnji bolid nije niti blizu željene razine, ali Charles Leclerc ipak uspijeva ostvarivati značajno bolje rezultate.

“Mislim da ovogodišnji bolid za obojicu nije lagan za voziti. Sjedio sam na svim sastancima na kojima je sudjelovao i Charles, tako da mislim da dijelimo to mišljenje. Sigurno da nije lagano.”

“Ulazite li u sezonu znajući da vam slijedi rastanak, to će uvijek dovesti do drukčijeg tipa ljubavne priče, ali respektiram sav trud koji je uložen proteklih godina i zbog toga želim uzvratiti maksimumom s moje strane”, rekao je Vettel.

Po svemu sudeći, Nijemcu će ovo biti prva godina bez pobjede u Formuli 1 od 2016., a prilično je izgledno da neće ostvariti niti plasman na postolje, što mu se nije dogodilo još od debitantske sezone 2007.

Related Posts