Verstappen: Očekivao sam da ću im biti bliže i učiniti stvari zanimljivijima

Treći put u nizu Max Verstappen će startati s treće pozicije. Nakon Nürburgringa i Portugala, Nizozemac je i u kvalifikacijama na Velikoj nagradi Emilije Romagne gledao u leđa vozačima Mercedesa. Nije nezadovoljan tim rezultatom, iako se nadao da će biti bliže Bottasu i Hamiltonu.

Na kraju završne runde kvalifikacija na stazi u Imoli, Bottas je došao do prve startne pozicije. Hamilton je kasnio desetinku, a Verstappen više od pola sekunde.

“Pri prvom pokušaju u Q3 nisam imao dovoljno gripa. Mislim da je drugi pokušaj bio nešto bolji, ali bilo je teško. Na kraju dana, treće mjesto nije loše, ali osobno sam očekivao da ću biti nešto bliže i da ću se moći boriti s njima. Mislim da smo se nakon Q2 malo pogubili”, izjavio je Red Bullov vozač.

U tom drugom dijelu kvalifikacija Verstappen je imao problem s bolidom, konkretno sa svjećicom. Ostao je bez snage i morao u boks, gdje su njegovi mehaničari uspjeli na brzinu dovesti bolid u red za jedan brzi krug, koji je Maxa odveo u Q3.

“Da, zbog toga nismo imali baš odlične kvalifikacije. Naravno, vozio sam samo dva kruga u Q1 i onda sam želio na stazu, odraditi kako treba taj Q2, ali nastao je problem i bilo je nezgodno. Dobro, prošli smo, odradili taj krug, ali nije nam to bilo pravo mjerilo pred Q3 i definitivno se činilo da se mučimo nakon toga.”

“U prvom krugu u Q3 gume su bile hladne jer sam bio usred vlakića. Nisam uspio uhvatiti pravi ritam, da bih mogao reći ‘OK, ovdje mogu pronaći još nešto vremena, jače pritisnuti…” Sve skupa je bilo malo traljavo. Nisam očekivao da ću ih pobijediti, ali želio sam biti bliže i učiniti stvari zanimljivijima”, rekao je Verstappen.

Sad mu preostaje čekati sutrašnji start i na dugačkom pravcu do prvog kočenja pokušati napraviti nekakvo iznenađenje i poremetiti Mercedesovu dominaciju.

Related Posts