Verstappen: Morat ću voziti do 40. godine da bih dostigao Lewisove rekorde

Vozač Red Bull Racinga osvojio je na Velikoj nagradi Portugala “uobičajeno” treće mjesto, nakon što je još jednom bio prisiljen gledati u leđa vozačima Mercedesa. Po završetku utrke nije mogao ne prokomentirati veliki uspjeh Lewisa Hamiltona, njegovu 92. pobjedu u karijeri i rušenje rekorda.

“Lewis uvijek govori da želi letvicu postaviti visoko, a ja ću morati naporno raditi pa pokušati doći do toga”, rekao je Max Verstappen uz smiješak pa dodao: “To je izvanredno. Što se može reći? Nevjerojatno, nevjerojatno postignuće su 92 pobjede i neće stati na tome. Otići će daleko preko stotke.”

“Dakle, tjerat će me na vožnju dok ne navršim 40 godina ili tu negdje, ali to je dobro, dobra motivacija također.”

“Lewis je izvanredan i naravno, izgleda da ide prema svojoj sedmoj tituli prvaka svijeta, što je vrlo impresivno. Svi znaju da je vrlo brz, ali mislim da je još jedna vrlo snažna točka njegova konstantnost te činjenica da vrlo rijetko griješi. Zbog toga je, po mom mišljenju, došao do ovih brojki tako brzo.”

Što se same utrke tiče, Max je imao prilično dobar start i borio se s Valtterijem Bottasom za drugo mjesto, no otišao je malo van staze pa pri povratku imao kontakt sa Sergijem Perezom, koji se izvrtio i pao na začelje poretka. Suci su procijenili da je to bio trkaći incident, a Nizozemac kaže da si je Perez sam kriv.

“Prianjanje je bilo vrlo loše. Samo sam pokušavao ostati van nekih problema, a taj se mali dodir sa Sergiom dogodio jer mi nije ostavio dovoljno prostora. Praktički se sam izbacio sa staze. Kasnije, kad smo prešli na medium gume, imali smo dobru brzinu, ali zaostatak je već bio prevelik i ništa tu nismo mogli napraviti.”

Max Verstappen treći je i u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva. Zaostatak za Bottasom je 17 bodova pa se eventualno može nadati još nekom kiksu Finca kako bi osvojio naslov viceprvaka.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

…a možda i do pune mirovine,ha,ha,ha!!!

mody

lako je voziti space shutlle a konkurencija 50 sekund iza a bottas nece da napada, max je ove sezione lošiji nego lani ,lani je više napadao, šumaher je haračio ali je imao montoyu koji ga je napadao,, ova f1 postaje dosadna uvik isto lewis botas verstapen,samno kiša ili sudari mogu promijeniti tijek utrke, bolidi sene kvare procesije, eccelstone je uništio formulu 1,nadajmo se 2022 spas forumule 1 ovako cemo jođ uzivat 2 godine ,dobro je za lewisove navijačre ali za nas ostale nije,,,

klepesina

za koga navijas

mody

za mclaren a ne za vozaca

klepesina

OK al nesto sam prilicno siguran sto vise mogao bih zivot da se okladim da je kojim slucajem Mclarenova dominacija da uopste nebi tako pricao i zazivao kise sudare optuzivao mamcadske kolege kao fol da nesmiju da napadnu i sta vec jos sta si napisao.Vec bi bio smiren i usta puna Mclarena ,I nemoj nam reci da nije tako jer svima godi kada tvoj tim pobjedjuje i zelis da tako bude sto duze treba biti iskren a ne dvolican

mody

da mcklare bude prvak 3 god zaredom ok ali opet bi rekao da hatrace 6 godina zaredom dasu dosadni jer se onda mijenjaju pravila, ova dominacija nikad viđena ,lakoćom osvajaju pobjede, nemaju konkurencije, vise bi volio dase naslob prvaka odlucuje u zadnjoj utrci,

Related Posts