U Hondi spremni pomoći ako bi Red Bull želio preuzeti razvoj motora nakon 2021.

Iz Honde su prošlog tjedna službeno potvrdili povlačenje iz Formule 1 na kraju 2021. godine, ali Hondin direktor za F1, Masashi Yamamoto, ističe da bi japanski proizvođač mogao i nakon 2021. pružati podršku Red Bullu i Alpha Tauriju.

“Honda će nastaviti surađivati s Red Bullom i AlphaTaurijem te ulagati maksimalan napor i težiti novim pobjedama sve do kraja 2021. godine”, stajalo je u objavi japanskog proizvođača, koji je svoj odlazak iz F1 obrazložio promjenom strateških ciljeva kompanije.

Sukladno toj najavi, Red Bull i AlphaTauri ostaju bez dobavljača motora za 2022. godinu i morali bi dogovoriti suradnju s postojećim proizvođačima – Mercedesom, Ferrarijem ili Renaultom. Međutim, postoji i druga opcija, prema kojoj bi Red Bull preuzeo Hondino intelektualno vlasništvo te nastavio s razvojem motora unutar svog programa.

Iz Red Bulla su poručili da će si uzeti vremena kako bi pronašli najbolje rješenje i prema Hondi nisu uputili nikakav zahtjev, no direktor Honde za F1 kaže da ta priča vjerojatno nije neizvediva.

“Honda bi rado razgovarala s njima ako nas trebaju na bilo koji način, ne samo u pogledu pogonskih jedinica, nego i drugih stvari. Bilo bi nam drago surađivati i dati podršku AlphaTauriju i Red Bullu u njihovim programima nakon 2021. na neki način.”

“Kao Honda dobili smo mnogo toga od tih timova i željeli bismo im nekako uzvratiti na lijep način u budućnosti. Ako bi momčadi uputile takav zahtjev, spreman sam razgovarati s Japanom. Osobno, želim podržati momčadi koliko je god moguće”, izjavio je Masashi Yamamoto.

Čiji će motori pokretati bolide Red Bulla i AlphaTaurija od 2022. za sada ostaje velika nepoznanica. Suradnju s Mercedesom ili Ferrarijem prilično je teško očekivati, a raskid s Renaultom bio je prilično neugodan na kraju 2018. Što li će ovoga puta smisliti Horner, Marko i vlasnik momčadi Mateschitz?

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Marko i Horner razgovaraju sa Mateschitzem o mogućoj kupovini Hondinog postrojenja
Kako navode mediji, Red Bull želi otkupiti sva postrojenja od Honde za razvoj agregata, ali žele u to uključiti još jednu stranu, odnosno proizvođača koji će im pomoći u razvoju agregata. Ovu informaciju je prenio MissedApex Podcast koji navodi da su Horner i Marko već u Austriji gdje pokušavaju da od vlasnika komapanije Matešića dobiju financijsko odobranje za ovakav projekt.

Pratiteljcro

Zanimljivo! RBu bas i treba taj “tvornicki” motor da bi bili uz rame sa mercom.
Dzabe adrianu sve sheme iz rukava kada je PU ispod nivoa.

mars32

Jako zanimljivo rješenje.

r.u.m.

U blizini RBR u Milton Keynesu u GB se nalazi Hondino postrojenje :
Mugen-Honda Motorsports. Mislim da se o toj tvornici radi ili što to točno jest Hondina neka podružnica u kojoj su se radili ili sklapali ili što več u Velikoj Britaniji u susjedstvu blizu RBR uglavnom tamo u blizini večina momčadi imaju svoja postrojenja osim Ferrarija.

LUTHER

a nek uzmu motore od yuga 45 koral,

Related Posts