Steiner: Trenutno nismo u pregovorima s Hülkenbergom

Jedna od gorućih tema u F1 svijetu trenutno je vozačka postava Haasa za sljedeću sezonu. Američka momčad još nije potvrdila niti jednog vozača za 2021., a kandidata ne nedostaje.

Posljednjih se dana dosta govori o kontaktima Haasa s ruskim vozačem Nikitom Mazepinom. On se nalazi na šestom mjestu ukupnog poretka Formule 2, a ono što je Haasu vjerojatno mnogo bitnije, je novac koji bi Rus donio u momčad.

O toj temi Guenther Steiner kaže: Gospodin Mazepin bi svome sinu volio osigurati mjesto u Formuli 1, a njegov sin to želi još i više. Međutim, prvo mi moramo odlučiti kojim pravcem želimo krenuti, a onda ćemo sjesti za stol s onima koji su zainteresirani.”

U Formuli 2 trenutno ne fali dobrih kandidata za promociju, počevši od Ferrarijevih juniora – Micka Schumachera i Calluma Ilotta.

“Mi blisko surađujemo s Ferrarijem, tako da ako ćemo uzimati vozača iz Formule 2, izgledno je da bi to mogao biti vozač Ferrarija. Ne bih imao ništa protiv, tko ne bi želio ponovno imati Schumachera u Formuli 1? Posebno vozača koji je u formi kakvu on trenutno pokazuje, ali odluka je na Ferrariju”, objašnjava Steiner.

Osim juniora, na mjesta u Haasu pretendiraju i aktualni vozači, koji još uvijek nisu zvanično prekriženi – Romain Grosjean i Kevin Magnussen, a tu su i slobodni vozači s mnogo iskustva poput Sergija Pereza i Nica Hülkenberga.

“Nismo razgovarali s Nicom nekoliko tjedana. Kao momčad, trebamo znati što želimo prije nego pristupimo ljudima. Nico je vrlo respektiran vozač u F1 i znamo što može, ali bilo bi nekorektno razgovarati s bilo kim prije nego odlučimo što je najbolje za nas”, poručio je Steiner.

Čini se kao da u Haasu donekle i uživaju u aktualnoj situaciji. Njihova vozačka mjesta itekako su poželjna i doista imaju dobru polazišnu točku za pregovore s bilo kim. Bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije u nadolazećim tjednima.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 Majstor

Mali Sumi i Nico.Bila bi vrrhunska vozacka postava.Mislim da mogu dati puno vise od trenutnog dvojca.

Related Posts