Steiner: Magnussen je dovoljno dobar za ostanak u F1

U Haasu su odlučili promijeniti vozačku postavu pa Romain Grosjean i Kevin Magnussen na kraju ove sezone napuštaju redove američke momčadi, no Guenther Steiner poručuje da Danac apsolutno zaslužuje ostati dio Formule 1 i sljedeće sezone.

Magnussen je s Haasom odradio četiri sezone u Formuli 1, a najbolja mu je bila sezona 2018. kad je osvojio 56 bodova i bio deveti u ukupnom poretku. Ove sezone ima tek jedan bod, a momčad je odlučila angažirati dvojicu novih vozača za 2021.

Teško je očekivati da bi Kevin mogao dobiti mjesto u nekoj drugoj momčadi jer mnogo kvalitetnih vozača pretendira na nekoliko preostalih slobodnih mjesta, no šef Haasove momčadi ovako odgovara na pitanje je li Danac dovoljno dobar za ostanak u F1:

“Apsolutno. Mislim da je dovoljno dobar, ali je u ovom trenutku teško pronaći mjesto. Pokazao je u četiri godine s nama, a i prije toga, da talent ima, samo treba pronaći mjesto.”

“Jako je sazrio, rekao bih. Na tome mu moram komplimentirati. Tijekom prvih dviju godina još je imao posljedice toga što je prethodno u dva tima dobio otkaz. Uvijek je bio pomalo na rubu, ali se smirio i sad je mnogo zreliji. To dolazi i s godinama, ali kao vozač utrka mnogo je smireniji i ako se dogodi nešto pogrešno, ne dopušta da ga to izbaci iz ravnoteže”, kaže Steiner.

A ove godine u Haasu opet ne nedostaje tih “pogrešnih” stvari. Američka momčad proživljava vrlo tešku sezonu i ima tek tri osvojena boda. Želja im je okrenuti novu stranicu s dvojicom novih vozača za 2021., a onda nade polažu u promjenu pravila koja će stupiti na snagu godinu kasnije.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 Majstor

Ne podcjenjujem ga ali uz nadolazece talente i vozace bez angazmana tesko da je dovoljno dobar.Iako znacajno bolji od ekipe Kvyat Latiffi Stroll Albon od kojihbsu bar 2 sigurni i iduce sezone.To je steta.

robif

Kad Jehovi nose one novine “Probodite se” tako bi i ti Steiner mogao

Related Posts