Steiner: Ilott trenutno nije na našoj listi za sljedeću sezonu jer je vozač Ferrarija

Callum Ilott, trenutno drugoplasirani vozač u ukupnom poretku prvenstva Formule 2, u petak će prvi put sudjelovati na jednom slobodnom treningu Formule 1. Član Ferrarijeve vozačke akademije vozit će Haasov bolid Romaina Grosjeana na prvom treningu Velike nagrade Eifela na Nürburgringu.

Međutim, usprkos tome, šef Haasove momčadi Guenther Steiner, koji je nedavno izjavio da ima veliki broj kandidata za vozačke pozicije u 2021. godini, kaže da Ilott nije na tom popisu kandidata, barem ne u ovom trenutku.

“Nije na našoj listi jer je vozač Ferrarija. Ne znam što će oni napraviti s njim, kakvi su im planovi i tako dalje. Zbog toga trenutno nije na našem popisu”, objašnjava Steiner.

“Jako ga respektiram jer je drugi u F2, a to znači da je prilično dobar. Upoznao sam ga jutros kratko, a imat ćemo i sastanak poslijepodne, tako da ću moći naučiti nešto više o njemu.”

“Vrlo sam iskren, on sada nije na našoj listi. Možda sutra bude, ali to ne mogu znati. Sigurno neće ovisiti o rezultatu na sutrašnjem prvom treningu, osim ako napravi nešto što nikako ne bi smio napraviti. Sigurno neće doći na našu listu ako razbije bolid.”

Haas još uvijek nije donio nikakvu odluku o vozačkoj postavi za sljedeću sezonu. U igri su sigurno aktualni vozači, Grosjean i Magnussen, slobodni vozači Perez i Hülkenberg, a onda u priču ulaze i mladići iz Ferrarijevog juniorskog pogona.

“Moj komentar o vozačima je da dolazimo do toga. Polako jer to nije lagani zadatak, ali dolazimo do toga. Ne želim sad ulaziti u detalje koliko je imena na našem popisu. Već dva mjeseca se bavimo time i čim ćemo znati, objavit ćemo. Nadam se da to neće potrajati još dugo, zbog vas i zbog mene, tako da me prestanete maltretirati”, u šaljivom je tonu novinarima poručio Guenther.

Related Posts