SLUŽBENO: Pierre Gasly i iduće sezone u AlphaTauriju

Prije par trenutaka na službenoj Twitter stranici Pierrea Gaslyja objavljeno je kako će Francuz ostati u momčadi AlphaTauri i iduće 2021.

Ova godina je za Gaslyja uspješna. Došao je do svoje prve pobjede u karijeri u Monzi, što je za ekipu iz Faenze bila druga pobjeda, a prva pod imenom AlphaTauri. Dobri rezultati i nastupi su se nastavili nakon toga, a kao nagrada za dobre nastupe je stigao ugovor za 2021. s talijanskom ekipom.

“Ekstremno sam sretan što ostajem uz Scuderiju AlphaTauri još jednu sezonu. Ove godine sve ide vrlo dobro te na stazi proživljavamo jednu od najuspješnijih sezona u timskoj povijesti.”

“Osjećam da smo vrlo snažno povezani i uspijevamo iskoristiti svaku priliku koja nam se otvori, a najbolja od tih bila je na Velikoj nagradi Italije. Prva pobjeda u Formuli 1 u Monzi bila je vrlo posebna za mene, a bilo je posebno slatko donijeti momčadi drugu pobjedu u povijesti i na to sam vrlo ponosan.”

“Dat ću svoj maksimum kako bih poveo ovu momčad i preuzet ću svu odgovornost da dođemo što dalje možemo. Veselim se izazovima u sljedećoj sezoni i ostanku s AlphaTaurijem kao modnom kompanijom i trkaćim timom, uz želju da nastupi budu što bolji te da ostvarimo još veće uspjehe u budućnosti”, izjavio je Pierre Gasly.

Francuz je svoju F1 karijeru započeo u toj momčadi, samo dok je nosila naziv Toro Rosso. Debitirao je 2017. godine, a onda je krajem 2018. stigao poziv za prelazak u Red Bull u svojstvu zamjene za Daniela Ricciarda. Prva polovica prošle godine u “Hornerovom jatu” nije bila dobra i Gasly je vraćen u Toro Rosso, no nakon te degradacije dočekao se na noge i brzo počeo ostvarivati dobre rezultate.

“Oduševljen sam što Pierre ostaje s nama i 2021. godine”, kaže šef momčadi Franz Tost. “On je dio Red Bullovog pogona već mnogo godina i nadam se da će ostati dio Red Bullove obitelji još mnogo sezona. Otkad nam se vratio prošle godine, u kontinuitetu pokazuje ekstremno dobre nastupe i ostvario je dva plasmana na postolje. Drugo mjesto u Brazilu 2019. i pobjedu na ovogodišnjoj domaćoj utrci u Italiji.”

“Pierre se dokazao kao jako kompetitivan vozač, a zahvaljujući svom trkačkom umijeću, iskorištava potencijal bolida u potpunosti na svakoj utrci i daje vrijedne povratne informacije svojim inženjerima. Mentalno je vrlo jak, uvijek motiviran i kad si zacrta neke ciljeve, daje sve od sebe kako bi ih ostvario. Veselim se nastavku naše suradnje i nadam se da ćemo imati uspješnu 2021. zajedno.”

Još uvijek ostaje otvoreno pitanje drugog vozača AlphaTaurija za sljedeću sezonu. Na toj je poziciji za sada Daniil Kvjat, ali njegov je status još uvijek upitan.

Related Posts