Sezona Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama zaključuje se na Hungaroringu

Nakon utrka održanih tijekom ljetnih mjeseci na našem Automotodromu Grobnik te stazi Slovakia Ring u Slovačkoj, završni nastup u 2020. godini najbolji hrvatski vozači kružnih utrka imat će na legendarnom Hungaroringu u Mađarskoj.

Prvi je to put da će se jedna utrka Prvenstva Hrvatske voziti na toj stazi u blizini Budimpešte, a na kojoj se svake godine održavaju i utrke Formule 1.

Za nastup na utrci prijavljeno je 28 hrvatskih automobilista. U grupi 1 (do 1400cc) vodstvo nakon Grobnika i Slovakia Ringa drži Frane Jukić iz AK Makarska s maksimalnih 120 bodova. U pratnji su Ivan Petrušić (AK Župa Dubrovačka) i Mirko Pendo (AK Dubrovnik Racing).

Kao vodeći u grupi 2 (do 1600cc) na Hungaroring stiže Lovro Badurina iz KK Rijeka s Peugeotom 106. Drugo mjesto drži Đivo Franić (AK Dubrovnik Racing), a treće Ivan Pejković (AKK Rogoznica). Grupom 3 (do 2000cc) do sada je dominirao Maro Franić (AK Dubrovnik Racing) s VW Golfom, a prate ga vozači s Hondama – Valter Nežić (AK Buzet Autosport) i Nikola Radnjić (AK Dubrovnik Racing).

Konačno, u grupi 4 (iznad 2000cc) vodeći je Dubrovčanin Žarko Knego, ispred klupskih kolega Zorana Kotromanovića i Veljka Bubičića. AK Dubrovnik Racing vodeći je u ukupnom poretku klubova, ispred AK Ragusa Racing i AK Buzet Autosport.

Vozači Prvenstva Hrvatske prvi će izlazak na stazu imati u petak prijepodne, kad su na rasporedu kvalifikacije, a utrke će voziti u subotu i u nedjelju s početkom u 9:50. Prijenos utrka moći će se pratiti na Kreator TV-u i na ovim poveznicama…

Subota, 24.10. od 9:00

Nedjelja, 25.10. od 9:00

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x