Seidl: Nerealno je očekivati pobjede u 2021.

McLarenov šef Andreas Seidl smatra kako je nerealno za cilj postaviti pobjede u 2021., unatoč tome što od iduće sezone opet počinju koristiti Mercedesovu pogonsku jedinicu.

U prošlosti se partnerstvo McLarena i Mercedesa pokazalo uspješnim, pobjeđivali su, osvajali i borili se za naslove. Iako se vraćaju “provjerenoj formuli” Seidl ne očekuje čuda i stalne borbe za pobjede.

“Ne, moramo biti realistični,” rekao je Andreas na upit hoće li s Mercedesovim motorom odmah konkurirati za pobjede.

“Glavni cilj za mene je da nastavljamo rasti i napredovati kao ekipa, što znači i razvijati bolid što je jedini način da se vratimo opet na vrh Formule 1. Naravno, sa svim događajima u Wokingu i nadolazećim promjenama, razvoj bolida djeluje obećavajući,” dodao je Seidl.

Mercedes je i dalje mjerilo brzine, dok su im najbliži Max Verstappen i Red Bull. Iza njih su McLaren, Renault i Racing Point u borbi za treće mjesto. Seidl je sretan s tim, no i dalje tvrdi kako ne očekuje nagli pomak naprijed i borbu s Mercedesom.

“Sretni smo, no u isto vrijeme ne smijemo podcijeniti konkurenciju koja također naporno radi i ima mnogo potencijala,” zaključio je Seidl.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Bit ce koja,ajde…kao Gasly ove godine,Vettel u Torro Rosso,Panis….a i Ferrari ubode koj

klepesina

Mozete ocekivati pobjedu jedino ako se desi neka haoticna utrka kao ona kada je Gasly pobjedio kazna za hamiltona los dan botasa odustajanje maxa verstapena i naravno los dan ili kvar na ferariju jos bi tu dodao i dogodine odlican bolid kojeg ce imati RP PREDSTOJI VAM realna BORBA ZA NEKO 5-6-7-8 mjesto sve ispod toga je naucna fantastika bez obzira sto ce vam Mecka prodat motor treba bit odlicna sasija mjenjac/koji nece biti Mercedesov/ softwer itd itd sve to treba se uklopi posebno posto 90% komponenti ce biti razlicitih proizvodjaca i dobavljaca vidjecemo dal ce i kako ce sve… Read more »

mars32

Istina. Put je dug ali uz Red Bull, McLaren je jedina momčad koja može prekinuti Mercedesov pobjednički niz. I Seidlov mentalitet koji usađuje u momčad – red rad i disciplina bez velikih planova i izjava o pobjeđivanju je pobjednički način razmišljanja i rada. Zna da dobro rade ali ne daje obećanja o pobjedama nego da moraju marljivo raditi, a to će govoriti i nakon što ostvare pobjedu dvije tri. To je način na koji Toto vodi Mercedes. RP je dobar ali kopija nikad nije original. Ferrari je zaglibio zbog motora. Sljedeće sezone se moraju vratiti ili ih čekaju teška vremena… Read more »

Related Posts