Ricciardo: Osjećaj je isti kao i prvi puta

Daniel Ricciardo nije krio oduševljenje nakon utrke za VN Eifela gdje je dobrom vožnjom došao do treće pozicije i prvog pobjedničkog postolja nakon dvije godine

Australac se na početku utrke smjestio iza Charlesa Leclerca u Ferrariju, ali je odličnim potezom prestigao mladog vozača momčadi iz Maranella te je onda više-manje kontrolirao utrku do kraja. Postojala je opasnost da bi ga Sergio Perez mogao stići, ali je izlaskom sigurnosnog automobila i promjene guma za oba vozača ta šansa svedena na minimum te je Renault došao do svojeg prvog postolja od 2011.

”Jako sam zadovoljan, osjećaj je praktički isti kao i prvi puta kada sam bio na pobjedničkom postolju. Naravno, ekipi je ovo prvi put te sam jako sretan i zbog njih jer znam koliko su htjeli doći do ovakvog rezultata.”

”Bitno je naglasiti da smo ovaj rezultat zaslužili kontinuiranim radom i dobrim nastupima u prošlim utrkama gdje smo završavali jako blizu postolja, a ovdje smo i to uspjeli ostvariti. Čekali smo ovo jako dugo te je cijela momčad zaslužila ovakav rezultat,” rekao je Ricciardo.

Nakon današnje utrke borba za treću poziciju u poretku konstruktora je postala još zanimljivija te ćemo do kraja sezone imati okršaje između Renaulta, Racing Pointa i McLarena.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 Majstor

Bravo i sve cestitke za Ricciarda.Godinama jedan od boljih vozaca na gridu.

Related Posts