Red Bull će ‘popeglati’ probleme RB16 i predstaviti ga kao B-Spec za sljedeću godinu

Christian Horner kaže da će Red Bull iskoristiti preostale utrke sezone kako bi u potpunosti razumio probleme sa svojim trenutnim automobilom prije nadogradnje na “B-spec” verziju RB16 bolida za sljedeću godinu. Napredak postoji, a Horner kaže da momčad smanjuje zaostatak za Mercedesom.

“Osjećao sam kao da smo danas korak bliže. Ovdje su bili dijelovi staze gdje smo bili jednaki ili bolji od Mercedesa. Zavoji 13/14 bili su naša slaba točka u usporedbi s njima, pa ćemo to proučiti”, rekao je Horner nakon prošlotjedne utrke na Nürburgringu.

S tri nepoznate staze koje se pojavljuju ove sezone, Horner je rekao da se momčad raduje što većem povratu bodova i mogućnošću što većeg saznanja o RB16 bolidu i njegovim slabostima što je potrebno za pripreme i dorade za sljedeću sezonu. Tada će ionako sve momčadi napraviti ažurirane verzije svojih trenutnih bolida prije velike promjene pravila za 2022. godinu.

“U idealnom slučaju trebali bismo saznati o Hondinom dizajnu motora do kraja ove godine, jer, naravno, motor čini sastavni dio dizajna bolida za 2022., tako da bi nam dizajnerski tim prešao sljedeće godine na posao s jasnim skupom parametara”, rekao je Horner.

Related Posts