Raikkonen demantirao potpis novog ugovora: Odluka o budućnosti još nije donesena

Neki su svjetski mediji tijekom četvrtka objavili kako je potvrda Raikkonenovog ostanka u Alfi samo pitanje vremena, ali Finac je izjavio da to nije točno te da odluku o tome hoće li ostati u Formuli 1 sljedeće sezone tek treba donijeti.

Svjetskom prvaku iz 2007. na kraju ove sezone ističe ugovor s Alfa Romeo Racingom. Već se neko vrijeme nagađa hoće li uskoro 41-godišnji Kimi Raikkonen ostati u Formuli 1, a odluka je navodno na njemu. Šef momčadi Frederic Vasseur izjavio je jednom prilikom da bi bilo suludo odreći se Raikkonenovog iskustva.

Ove nedjelje na VN Eifela Finac će postati vozač s najviše startova u povijesti Formule 1 (323), a na pitanje hoće li se sljedeće godine natjecati protiv povratnika Fernanda Alonsa, odgovorio je ovako:

“Ne znam. Ništa još nije odlučeno. Vidjet ćemo. Jasno, održali smo neke razgovore s timom, ali to nema nikakve veze Fernandovim povratkom. Odluka je na kraju moja i vidjet ćemo kakva će ona biti.”

Također, Kimi je demantirao da je aktivirao opciju za produljenje ugovora na sljedeću sezonu, kao što su tvrdili neki mediji.

“Nikad nisam imao takvu opciju u mom ugovoru, tako da vam mogu reći da to nije istina. Nisam ništa potpisao prošlog tjedna, prije mjesec dana, jučer ili danas. Tek trebamo vidjeti”, poručio je Raikkonen.

Related Posts