Kvjat o budućnosti u AlphaTauriju: Nisam nervozan, tek smo na polovici sezone

Kako će izgledati vozačka postava momčadi AlphaTauri za 2021. godinu još nije potvrđeno, ali Rus Daniil Kvjat tvrdi da nije nervozan zbog te činjenice i očekuje razgovore s vodstvom momčadi u narednih 30 dana.

Tijekom ove sezone dosta se pisalo o tome da bi Kvjat mogao izgubiti mjesto u Formuli 1. Njegovi rezultati uglavnom su bili dosta slabiji od rezultata timskog mu kolege Gaslyja, a u isto vrijeme u Formuli 2 je jako dobre rezultate ostvario mladi Japanac Yuki Tsunoda.

Junior Red Bulla ostvario je dvije pobjede u ovoj sezoni, a treći je u ukupnom poretku. Do ovog tjedna mnogi bi bili spremni “staviti ruku u vatru” da će Red Bull promovirati japanskog mladića u Formulu 1, posebno zbog njegovih veza s Hondom. Međutim, nakon što je Honda najavila povlačenje iz F1 na kraju sljedeće godine, sve te teorije lagano padaju u vodu.

Jasno, budući da je Gasly ove godine postao Grand Prix pobjednik i u kontinuitetu ostvarivao dobre rezultate, kao prvog kandidata za eventualni odlazak vidi se Kvjata. Ako se vrh momčadi odluči na promjene.

U pogledu svoje budućnosti u Formuli 1, Rus kaže: “Nema nikakvih pregovora. Mislim da ćemo razgovarati unutar sljedećih 30 dana. Nisam nervozan i u potpunosti razumijem ovu situaciju. Tek smo na polovici sezone, a dobri rezultati uvijek su najbolji argument za pregovore. Ostalo je sve sporedno.”

“Inače imam negativan stav prema izrazu loša sreća, radije govorim o okolnostima. Ponekad su vam naklonjene, ponekad nisu, a ove su godine često bile protiv mene.”

Gasly ima 45 bodova, Kvjat tek 14, no na posljednje tri utrke zabilježio je svoja tri najbolja rezultata sezone – deveto mjesto u Monzi, sedmo u Mugellu i osmo na domaćoj utrci u Sočiju.

“Znam da sam najbolji i mogu letjeti ako sve posložimo. Prošla nedjelja bila je takva. Sve sam pogodio sa svojim inženjerima. Postavke, strategiju… Kad sam došao u čisti zrak, osjećao sam da je to moja utrka. Bolid je tu, brzina je tu i sada moramo nastaviti pritiskati u nastavku sezone i nadam se da možemo zaraditi mjesto u Prvenstvu”, izjavio je ruski vozač.

Sljedeće utrke su na stazama Nürburgring, Portimao i Imola, a mogle bi u velikoj mjeri odrediti budućnost Daniila Kvjata.

Related Posts