Daniil Kvjat u bolidu AlphaTaurija i Alexander Albon u bolidu Red Bulla imali su bliski susret na VN Eifela. Bilo je to u borbi za deseto mjesto, kad je Rus presjekao šikanu pa se preko trave vratio na stazu ispred vozača Red Bulla. Tajlanđanin je tada krenuo u pretjecanje, ali je stražnjim kotačem zahvatio AlphaTauri i otkinuo Kvjatovo prednje krilo.

Za taj je incident Albon kažnjen vremenskom kaznom od pet sekundi, ali nije mu to previše značilo jer je ubrzo ionako morao odustati zbog problema s hladnjakom.

Rus je pak morao cijeli krug voziti bez prednjeg krila pa odraditi dodatno zaustavljanje u boksu i utrka mu je tu uništena. Osvojio je tek 15. mjesto.

“Stvarno nisam razumio njegov manevar. Što li je radio? Mislim da je to bilo prilično neprofesionalno od njega i napravio je lošu procjenu. Ne očekujete tako nešto od vozača na njegovoj razini, koji se tako dugo utrkuje.”

“Utrka mi je tada uništena jer sam za posljedicu morao voziti cijeli krug jako sporo s oštećenjem bolida. Oštećena je i podnica, sustav hlađenja kočnica, tako da je vožnja nakon toga postala mučenje i bolidu je jako nedostajalo downforcea. Mogao sam se jedino nadati kiši ili nekakvim čudnim događajima”, izjavio je Kvjat.

Albonu su suci dodijelili i dva kaznena boda na njegovu licencu, a priznao je nakon utrke da je pogrešno procijenio situaciju.

“Daniil je otišao široko u šikani, ali onda se dogodila pogreška s moje strane. Doista ne znam kako, ali kad smo ulazili u posljednji zavoj došlo je do dodira”, rekao je Albon.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o