Horner bi volio vidjeti što je da Costa mogao učiniti u F1

Šef Red Bullovog tima, Christian Horner, smatra da je zanimljivo razmotriti što je prvak Formule E Antonio Felix da Costa mogao postići u Formuli 1.

Da Costa je prošao kroz juniorske serije kao član Red Bullove akademije za mlade vozače i odradio test u Formuli 1 s Force Indiom i Red Bullom između 2010. i 2013.

Upitan ima li vozača za kojima žali što nije potpisao ugovor s Red Bullovim F1 timom, Horner je rekao kako smatra da bi bilo zanimljivo vidjeti što je da Costa mogao postići u F1.

“Mislim da je sjajna stvar što je Red Bull pružio ovu priliku mnogim vozačima. Bez obzira jesu li to Jean-Eric Vergne, da Costa, Sebastien Buemi – fantastično je vidjeti ga kako pobjeđuje u Le Mansu, a Red Bull ga i dalje podržava. Mnogi vozači ne bi bili ovdje da nije bilo Red Bullovog mentoriranja i pomoći”, rekao je Horner.

Da Costa se na kraju rastao od Red Bulla krajem 2015. nakon što im je služio kao rezervni vozač. U početku se pridružio Andrettiju u Formuli E prije nego što je to evoluiralo u BMW-ov tvornički tim. Također je vozio za BMW u WEC seriji kao dio njihove GTE-Pro linije.

Related Posts