Giovinazzi: Značajno smo smanjili zaostatak za momčadima sredine poretka

Ranije ove sezone činilo se kako Alfa Romeo, Haas i Williams čine skupinu na začelju poretka Formule 1. Tome u prilog govori i stanje u ukupnom poretku konstruktora, ali Alfin vozač Antonio Giovinazzi misli da se zaostatak za ostalim momčadima smanjio.

Na samo dvije utrke ove sezone Alfini su bolidi završavali u Top 10. Giovinazzi je bio deveti na otvaranju sezone, u onoj kaotičnoj utrci na Red Bull Ringu sa samo 11 bolida u cilju, a onda je post potrajao do devetog mjesta Kimija Raikkonena u Mugellu, na još jednoj utrci s mnogo odustajanja.

Kad je vikend u Rusiji u pitanju, Giovinazzi se istaknuo nekim pretjecanjima u završnici utrke i dogurao je do 11. mjesta. Smatra da je Alfa sada mnogo bliže rivalima iz sredine poretka.

“Mislim da je na kraju to bila pozitivna utrka. Ponovno sam imao dobar prvi krug, zaradili smo prilično mnogo pozicija i nakon toga napravili najviše što smo mogli. Pozicija broj 11 za nas je bila maksimum, a nažalost još nam je jedno mjesto moglo donijeti bod, ali sretan sam ovime.”

“Sretan sam zbog osjećaja kojeg sam imao u bolidu na dvije smjese guma, mediumu i hardu, tako da moram nastaviti ovako pritiskati i nadam se da možemo do još jednog dobrog rezultata u Njemačkoj.

“Ako se želimo boriti s AlphaTaurijem još uvijek brzina bolida nije onakva kakvu bismo željeli imati, ali mislim da smo značajno smanjili zaostatak i samo trebamo nastaviti raditi na ovaj način.”

Četiri osvojena boda drže Alfu na osmom mjestu, ispred Haasa s jednim bodom i Williamsa koji je i dalje na nuli. Možda će Nürburgring Giovinazziju ili Raikkonenu pružiti neku priliku za pokoji bod. Bit će to utrka na kojoj će Finac postati vozač s najviše startova u Formuli 1.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Giovinazzi leti iz Alfe…nije pokazao ama baš ništa…
Nije mi jasno kako talijani nemaju vozača još od Nine Farine i Alberta Ascarija??

Desmosedici

Valjda misliš kako Talijani nemaju Svjetskog prvaka od doba Ascarija?..Inače, imali su dosta dobrih i relativno uspješnih vozača..što iz Italije, što talijanskih korijena iz dijaspore, kao npr. Regazzoni, Fittipaldi, Andretti, Alesi, Baricchello, Massa, Riciardo, DiResta..sjetio bih se još ovih iz dijaspore ali sad nemam vremena.

Desmosedici

..e, da..Fittipaldi i Andretti su bili i Svjetski prvaci iza Ascarija.

TORPEDO

Andretti je bio iz Motovuna koliko se meni čini?
Ne možemo gledati tako,svi gore nabrojanioni vozili su za druge države…Zadnji dobri talijanski vozači bili su Fisichella i naravno Alboreto…DeAngelis nije bio loš,Larini kako-tako….
I da…nemaju svjetskog prvaka od Ascarija…to sam htio reći…

Desmosedici

Fittipaldi i Andretti su se rodili i žive izvan Italije..imaju državljanstvo tih država i nastupali su pod njihovim zastavama..ali su Talijani..i prvo što su čuli kod kuće bio je talijanski jezik..i vole Italiju kao i svi ovi što sam ih nabrojio..i mi smo imali Billa Vukovića koji je tri puta zaredom pobijedio na Indy 500..nitko to do sada nije ponovio.

Desmosedici

..ev o da te nadopunim s još nekoliko poznatih talijanskih vozača: Brambilla, Patrese, DeCezaris, Giacomelli, Fabi, Nannini, Trulli, Liuzzi..

Desmosedici

..eto, sve u svemu, preko dvadesetak Talijana, poznatih i relativno uspješnih vozača F1, a ti kažeš da “nemaju vozača od doba Farine i Ascaria”..

Related Posts