Ferrari nastavlja s nadogradnjama bolida – novi difuzor za VN Portugala

Momčad iz Maranella iz vikenda u vikend predstavlja nove nadogradnje bolida SF1000, kako bi pokušala barem malo popraviti dojam u ovoj vrlo lošoj sezoni. Propeti konjići u Portimao stižu s novim difuzorima.

Tek šesto mjesto u poretku konstruktora ogromno je razočaranje za sve u Ferrariju, kao i za navijače, a u završnici sezone društvo iz Maranella pokušava barem donekle popraviti dojam i testirati neke nove komponente bolida, što bi trebalo pomoći u pripremama za sljedeću sezonu. Niz nadogradnji nastavlja se na Velikoj nagradi Portugala.

“Imali smo manje modifikacije aerodinamičkog paketa već u Sočiju, a još smo neke dodali za Nürburgring. U Portimau ćemo imati nove dijelove, koji se uglavnom tiču difuzora, te ćemo tako kompletirati program na kojemu smo radili u prošlih nekoliko mjeseci”, objasnio je Ferrarijev šef razvojnog odjela Enrico Cardile.

“Pokazatelji s prošlih nekoliko utrka su pozitivni i nadamo se da će jednako biti i ovog vikenda. Moramo uzeti u obzir da je razvoj usmjeren na sljedeću sezonu, ali ipak očekujemo vidjeti poboljšanje performansi bolida SF1000. Bilo bi vrlo korisno kad bismo se našli na čelu grupe bolida i vozača koji se trenutačno bore unutar samo nekoliko desetinki za poredak od četvrtog mjesta nadalje.”

Charles Leclerc je uspio zauzeti četvrto mjesto u kvalifikacijama Velike nagrade Eifela, no u utrci nije bio tako brz i završio je sedmi. Uz šesto mjesto iz Sočija, to ipak djeluje kao određeni korak naprijed u ovoj vrlo lošoj sezoni Ferrarija.

“Kad pogledamo poredak i ugledamo se dolje na šestom mjestu, to je bolno i itekako smo svjesni da to nije pozicija dostojna Ferrarija. Apsolutno se želimo popraviti, zbog nas i naših navijača koji nas i dalje strastveno podržavaju, čak i u ovako teškom razdoblju kroz koje prolazimo”, rekao je Cardile.

Iz Ferrarija su već najavili da svoje razvojne tokene za sljedeću sezonu planiraju potrošiti na stražnji dio bolida.

Related Posts