Carey: Kalendar za 2021. je u završnoj fazi i nalikovat će onome što smo planirali za 2020.

Do kraja aktualne sezone ostalo je još šest utrka, no vodstvo Formule 1 intenzivno radi na kreiranju kalendara za 2021. godinu. Prema riječima Chasea Careyja, kalendar je vrlo blizu finalizacije i trebao bi biti sličan onakvom “normalnom” kalendaru kakav je bio planiran i za 2020. prije pandemije.

Širenje virusa COVID-19 prisililo je čelnike Formule 1 na odgađanje ili otkazivanje prvih deset utrka sezone, a onda je kreiran novi kalendar od 17 utrka uglavnom na europskim stazama. Pritom su u raspored upale i neke staze koje nisu bile u prvotnim planovima, poput Mugella, Nürburgringa, Portimaa, Imole i Istanbul Parka.

Mnoge legendarne F1 lokacije ostale su ove godine bez utrke, no CEO Formule 1 najavljuje da bi kalendar za sljedeću sezonu trebao nalikovati onome kakav je bio planiran za ovu, prije nego su nastali problemi s koronavirusom.

“Mislim da će 2021. vjerojatno izgledati više kao kalendar koji smo planirali za ovu godinu. Mi smo globalan sport i realnost je da se ove godine nismo utrkivali globalno. Uglavnom su to bile utrke u europskoj zoni. Stoga, želimo se pobrinuti za vraćanje naših utrka na američkom kontinentu, naših utrka u Aziji, odnosno da imamo utrke diljem planeta. To je važno za nas”, rekao je Chase Carey.

“Imamo neke odlične povijesne staze koje su dio našeg kalendara. Staze poput Silverstonea, Monze, Monaka, Spa. Naravno da su povijesne europske staze važan dio našeg sporta, ali mislim da ćemo imati balansirani niz evenata diljem planeta u kalendaru za 2021.”

Otkrio je Carey da će kalendar uskoro biti završen. Ostaju još neka otvorena pitanja, a navijači diljem svijeta sigurno će sa zanimanjem čekati objavu rasporeda natjecanja za narednu sezonu.

“Sada smo u završnoj fazi procesa. Problemi oko 2020. koje smo tek nedavno riješili stvorili su određene odgode. Idemo s planom za kalendar 2021. koji prilično izgleda kao normalan kalendar, kakav bismo planirali u siječnju.”

“Ne znamo u ovom trenutku što će biti s COVID-om sljedeće godine i kako ćemo proći u tom smislu. Planiramo evente, planiramo imati gledatelje, planiramo imati sezonu za koju još ne znam hoćemo li moći reći da je normalna, ali sigurno će biti bliže normalnome”, najavio je CEO Formule 1.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

novestaze ce biti vietnam saudijska arabija ulične opet i stari dobr zandvort mislim da nece u kalendaru biti vn brazile i njemacke,, australij nece biti nakon deset godina prva utrka nego cese voziti na jesen prva ce biti bahrein,,,,, ove godine gledamo klasik staze nazalost dogodine necemo gledat mugelo nugbugring portimao imolu tursku,

Related Posts