Bottas: Bilo je prerano za meke gume

Valtteri Bottas je imao odličan početak utrke za VN Portugala. Na startu je prestigao momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona, no obojicu je prestigao Carlos Sainz. Nije mu dugo trebalo da prestigne Španjolca. No, tu poziciju je nakon nekoliko krugova izgubio od Hamiltona i više se nije uspio ni približiti Britancu.

Bottas je nakon Hamiltonove promjene guma u 40. krugu tražio da mu na njegovoj promjeni guma daju meke gume, no ipak je pri promjeni guma dobio iste tvrde gume kao i Hamilton. Na kraju je Valtteri priznao kako je ipak bilo prerano za meke gume.

“Mislim da smo morali ići po nove gume prerano. Mislim da su u momčadi mogli vidjeti, a i ja sam osjećao, vibracije na setu srednje mekih guma, što je značilo da su gume pri kraju. U tom trenutku otići po meke gume ne bi bilo dobro, morali bi odraditi previše krugova na njima i bilo bi prerizično. Zato smo išli na sigurno i odlučili pokupiti maksimalno bodova.”

“Mislim da potrošnja guma nije predstavljala problem u utrci, više smo imali problema s brzinom,” rekao je Valtteri.

Bottas je sad 77 bodova iza Hamiltona u poretku vozača. Priznao je kako nije imao odgovora na Lewisovu brzinu u utrci nakon što je Lewis preuzeo vodeću poziciju.

“Start je bio lijep. U početku je bilo kišno pa je bilo klizavo, posebno na srednje mekim gumama dok na mekim nije bilo problema. Gubili smo dosta vremena u tim uvjetima.”

“Uživao sam u tom dijelu utrke, nekako je to bio moj vrhunac u utrci. Nakon toga nisam mogao pratiti Lewisov tempo,” zaključio je Bottas.

Related Posts