Abiteboul: Spremni smo opskrbljivati Red Bull našim motorima, ali sumnjam da smo “plan A”

Reagiravši na najavu povlačenja Honde iz Formule 1 na kraju 2021. godine, Cyril Abiteboul izjavio je da su u Renaultu spremni opskrbljivati svojim pogonskim jedinicama Red Bull i AlphaTauri.

Red Bull i Renault surađivali su duže od desetljeća. U prvoj fazi suradnja je bila izuzetno uspješna i rezultirala je osvajanjem četiri dvostruke titule u Svjetskom prvenstvu Formule 1. S vremenom, odnosi su između Christiana Hornera i Cyrila Abiteboula postali prilično napeti i to je rezultiralo razlazom na kraju 2018.

Red Bull je prešao na Hondine pogonske jedinice, no Japanci su u petak najavili svoje povlačenje iz Formule 1 na kraju 2021., što znači da Red Bull i AlphaTauri moraju u potragu za novim dobavljačem motora. Pravilo kaže da momčadi koje nemaju dobavljača opskrbiti mora proizvođač koji ima najmanje kupaca, a to je naravno – Renault, Red Bullova stara ljubav.

Svoj komentar o ovim novim događajima dao je šef Renaultove momčadi, Cyril Abiteboul i izjavio da se Renaultu do sada iz Red Bulla nisu javili, niti da je bilo govora o bilo kakvoj obnovi suradnje.

“Kao sudionici ovog sporta itekako smo svjesni pravila i imamo svaku namjeru držati se tih pravila i svojih obaveza. Trebamo dobiti zahtjev, a još ga nismo dobili. Zasad smo prilično daleko od roka, koji ne ističe prije proljeća sljedeće godine. Znamo da se u Formuli 1 mnogo stvari može dogoditi u vrlo malom vremenskom roku, a proljeće 2021. još je uvijek prilično daleko.”

Na pitanje bi li nova suradnja s Red Bullom bila neobična zbog događaja iz prošlosti, Cyril kaže: “Mislim da bi, ali moramo uzeti u obzir naš sport. Mislim da smo još uvijek vrlo daleko od mogućnosti prelaska preko tog mosta i ne mogu zamisliti da Red Bull nema nekakav plan u pozadini. Sigurno je da su morali biti svjesni ovoga, a Helmut i Christian su uvijek puni poteza i rješenja. Ne očekujem da smo im mi plan A.”

Šef Renaultove momčadi još je dodao da mu povlačenje Honde nije veliko iznenađenje. Činjenica da do sada nisu potvrdili ostanak od 2022. nadalje izazivala je sumnju da bi mogli napustiti sport.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

alonso u zutoj kanti nece napraviti ništa

Deyo

Zuta kanta je momcad sa velikim iskustvom i znanjem, pitanje vrijemena kada se dici na razinu, mozda je Riciardo napravija gresku sto ih napusta.

loni

Tko kaže? .. expert sa plaže.

loni

Usput … niti se članak tiče Alonsa, niti će Alonso voziti išta žuto. Plavo je njegova boja za 2021.

Desmosedici

Formula 1 Alonso: ‘Vettelu je poput mene nedostajao je pravi Ferrari’ F.P. 30. rujna – 17:59 Zajednički im je da nisu ostvarili prvenstvenu pobjedu s Ferrarijem. Promatrano unatrag, uvjeti u kojima su se našli Fernando Alonso i Sebastian Vettel bili su različiti. Povijest je da se Španjolac na posljednjoj utrci natjecao za svjetsko prvenstvo, mogućnost koju Vettel nikada nije izgradio. Oboje im je nedostajao dominantan automobil.Fernando komentira Vettelovo iskustvo u Maranellu i uspoređuje ga s razdobljem koje je živio s Crvenima između 2010. i 2014. godine: „Svi smo u Ferrari stigli s velikim očekivanjima. Oni su najlegendarnija momčad u cijeloj… Read more »

Deyo

Covjek sve objasni, nema se sto dodati.
Pravi sampion uvijek bio.

Nadam se da cemo se malo nasmijati, kada fanatik grupa bude sada napala i tebe, a i Alonsa 😀 😀 😀

klepesina

Moze li bar proc bez uvreda konstantno citam komentare i u svakom tvom komentaru su uvrede upucene odredjenim navijacima.

Related Posts