Verstappen očekuje novi težak vikend Red Bulla u Sočiju

Velika nagrada Rusije dio je Svjetskog prvenstva Formule 1 od 2014. godine, a nikad nije bila posebno dobra lokacija za Red Bull Racing. Zbog te loše statistike, Max Verstappen uoči početka vikenda u Sočiju ne očekuje napad na bolide Mercedesa, već branjenje pred bolidima Racing Pointa, McLarena i Renaulta.

Nizozemac se u Rusiji nikad nije kvalificirao bolje od sedmog mjesta, dok mu je u utrkama najbolje ostvarenje prošlogodišnje četvrto mjesto. Red Bull kao momčad još nijednom nije imao vozača na postolju u Sočiju.

“Ne očekujem nikakva čuda, nikad ovo nije bio izvanredan vikend za nas po pitanju kompetitivnosti. Mnogo je dugačkih pravaca i zavoja pod 90 stupnjeva, što su vrlo kratki zavoji i tu se ne može napraviti nekakva razlika.”

“Vjerojatno će momci iza nas biti mnogo bliže nego što su bili u Mugellu i moramo vidjeti kroz vikend koliko ćemo zapravo kompetitivni biti. Naravno, naš cilj će biti pokušaj plasmana na postolje”, rekao je u najavi Verstappen.

Nizozemac ove godine ima čak tri odustajanja u prvih devet utrka. Završio nije utrku na Red Bull Ringu na otvaranju sezone, a onda niti posljednje dvije talijanske utrke. I u Monzi i u Mugellu imao je problema s Hondinom pogonskom jedinicom.

“Odvoziti samo dva zavoja na utrci nije baš bajno, ali ono što je važnije je razumijevanje tih problema kako bismo ih mogli riješiti. Imati tri odustajanja u devet utrka nije vrlo lijepo. Nastojimo raditi na tome i pobrinuti se da se ne dogodi ponovno”, kaže Max.

Honda je za Veliku nagradu Rusije pripremila određene “protumjere” kako se problem iz Mugella ne bi ponovio. Tehnički direktor Toyoharu Tanabe objasnio je kako su tijekom analize ustanovili da su različiti faktori bili uzrok kvara te da su uspjeli primijeniti protumjere za svaki od tih faktora.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

soči je nemoguca staza

Related Posts