Valtteri Bottas je postavio najbrže vrijeme posljednjeg slobodnog treninga za VN Toskane u Mugellu. Drugo vrijeme je postavio njegov Max Verstappen u Red Bullu s minimalnim zaostatkom, a treće mjesto je zauzeo Lewis Hamilton u drugom Mercedesu.

Tijek treninga:

Posljednji slobodni trening za VN Toskane u Mugellu je krenuo u 12 sati po hrvatskom vremenu. Prvi je na stazu izašao Kevin Magnussen u Haasu, a pratila su ga dva McLarena i dva bolida AlphaTaurija.

Prvo mjereno vrijeme je postigao Valtteri Bottas u Mercedesu –  1.17.437. Odmah nakon toga je ušao u bokseve te je nakon deset minuta treninga situacija na stazi bila prilično mirna, bez događanja. Nakon dvadesetak minuta su na stazu izašla dva vozača Alfe Romeo te su postavili drugo i treće vrijeme.

Lewis Hamilton je na novom setu soft guma postavio brže vrijeme od svog momčadskog kolege za dvije stotinke sekunde, a vrlo blizu njih je bio i Lance Stroll u Racing Pointu. Charles Leclerc je pomalo iznenađujuće bio četvrti sa sedam desetinki sekunde zaostatka.

Valtteri Bottas je u drugom pokušaju popravio svoje vrijeme te došao na skoro dvije stotinke prednosti pred Hamiltonom, a Max Verstappen je u svojem prvom mjerenom krugu postavio drugo vrijeme odmah iza Bottasa. Nakon pola sata treninga jedini vozač koji nije postavio vrijeme je bio George Russell u Williamsu, a Verstappen je dodatno popravio svoje vrijeme i došao na vrh poretka.

George Russell je pokušao izaći na stazu, ali je odmah javio kako mu kočnice ne rade te se odmah vratio u bokseve. 15 minuta prije kraja treninga smo vidjeli vozače kako izlaze u svoje druge brze krugove na novim setovima guma, a prvi je krug odradio Valtteri Bottas te je uvjerljivo poboljšao svoje vrijeme.

Lewis Hamilton nije uspio postaviti brže vrijeme od svojeg momčadskog kolege, ali je došao vrlo blizu s manje od desetinke zaostatka. Pierre Gasly je imao malih problema te je izletio u šljunak, ali se uspio vratiti na stazu bez problema. Max Verstappen je s dva vrlo brza sektora i trećim najbržim sektorom ukupno završio na drugom mjestu s minimalnim zaostatkom.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
west 44

Kalkulacije s gumama u prvom planu!!!