Stroll: Teško je pri tolikoj brzini odrediti što se desilo

Nakon drugog ponovljenog starta na današnjoj VN Toskane u Mugellu, Lance Stroll je bio četvrti, te u lovu na Ricciarda za posljednje mjesto postolja prije nego što je njegov bolid izletio sa staze u 42. krugu. Bilo je to u zavoju Arrabbiata 2, jednom od najbržih zavoja na stazi.

“Šteta što danas nisam uspio završiti utrku. Ne znam je li riječ o puknuću gume ili kvaru na ovjesu, moramo to ispitati. Osjećalo se poput puknuća gume, ali pri tolikoj brzini teško je reći što je točno bilo. Istražit ćemo i saznati”, rekao je Lance.

Današnje odustajanje privelo je kraju Strollov bodovni niz od sedam utrka, a nakon što je Alex Albon iz Red Bulla zauzeo treće mjesto, vozač Racing Pointa pao je na šesto mjesto u poretku vozača.

“Imali smo sjajan tempo i bili smo u borbi za postolje. Lovili smo Ricciarda i bili uzbuđeni oko mogućeg pozitivnog raspleta utrke”, zaključio je Lance.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Kako je izletio drago mi je da je prošao neozljeđen.

mody

ova staza tesko oprasta i zatoje cjenim nisam znao da je ovoliko dopbra nema zona asfaltiranih ne oprasta pogreske, uska brza zidovi odlićna je strolu je pukla guma pri brzini 300 kmh,,i onda bum,, i onaj sudar je izgledao opsno, uhh grisjean je mogao poginuti, bottas je krivac

Worf

ti si jednostavno blento. prouci pravila. s obzirom koliko komentara ostavljas reko bi covjek da si sam kreirao ovaj sport, a neznas osnovna pravila

LHx6

Izletio si.

Desmosedici

Nije..nešto je puklo..guma ili ovjes..nisu bezveze upozoravali Lewisa i Valtteria da izbjegavaju pasice zbog velike opasnosti od uništavanja strukture gume..to nije trošenje gume izvana nego uništavanje onih vezivih slojeva unutar gume usljed čega dolazi do trenutnog puknuća ili eksplozije gume.

Related Posts