Stroll: Leclerc je trebao dobiti kaznu

Lance Stroll još je jednu utrku zaredom završio prije vremena – na VN Rusije je ona potrajala samo nekoliko zavoja dok nije došlo do dodira između njegovog Racing Pointa i Ferrarija Charlesa Leclerca.

Sam početak utrke je prošao vrlo dobro za mladog Strolla te se probio do sedme pozicije, ali je onda u četvrtom zavoju došao pod napad Leclerca s unutarnje strane te je Kanađanin izvukao ‘deblji kraj’. Prednja lijeva guma na Ferrariju je ‘zakačila’ stražnju desnu gumu Racing Pointa te se posljedično Lance Stroll izvrtio.

”Danas sam imao vrlo dobro priliku doći do lijepe količine bodova, pogotovo nakon odličnog starta i proboja do sedmog mjesta. Odabrali smo dobar set guma za start te vjerujem da bismo se uspješno probili kroz poredak do kraja utrke. Velika je šteta da još jednu utrku završavam na ovakav način.”

Stroll smatra kako je Leclerc trebao biti kažnjen zbog ovog incidenta, dok suci nisu bili tog mišljenja te su ovaj kontakt ocijenili trkaćim incidentom.

”Vrlo sam iznenađen što Leclerc nije kažnjen zbog ovog incidenta među nama. Dao sam mu jako puno mjesta s unutarnje strane te sam otišao maksimalno široko kako ne bi došlo do dodira, ali je ipak došlo do kontakta te sam se izvrtio i završio u zidu. Smatram da je imao dovoljno mjesta da prođemo obojica bez dodira, ali on je otišao preširoko te sam vrlo iznenađen što Charles nije kažnjen od strane sudaca,” rekao je Stroll.

Je li Charles Leclerc trebao biti kažnjen za incident s Lanceom Strollom?

Rezultati

Loading ... Loading ...
Related Posts