Slalom u Mađarskoj: Supružnici Damarija zadovoljni konkurencijom i rezultatom

Na mađarskoj stazi Kakucsring pored Budimpešte u nedjelju je održano natjecanje FIA CEZ Prvenstva srednjoeuropske zone u disciplini slalom. Hrvatsku su predstavljali Nenad i Iva Damarija iz AK Pula-Rovinj u njihovom već javnosti dobro poznatom Autobianchiju a112.

Natjecateljski je dan obilježilo sunčano i izrazito vruće vrijeme s temperaturom zraka od 36 C°. Staza je ugostila 77 natjecatelja. U ukupnom poretku Neno je zauzeo 14., a Iva 26. mjesto; u klasi sprint do 1.4 Neno je bio 2., a Iva 6. od ukupno 13 vozača. U ukupnom poretku vozačica Iva je bila uvjerljivo prva.

“Bilo je izvrsno. Staza Kakucs nam je već poznata, iako se ovaj put vozio suprotan smjer pa nam je opet bila „nova“. Konkurencija je u Mađarskoj izuzetno jaka u svim kategorijama – zato i volimo tamo voziti! Mađari su dobri domaćini te je ovo za nas bio odličan vikend. Imali smo Nenadovo odustajanje u četvrtoj vožnji no to nam nije pokvarilo raspoloženje. U CEZ diviziji 2 zauzeli smo 1. i 2. mjesto i nadamo se nastupu na Hungaroringu za tri tjedna, naravno ukoliko nam COVID dozvoli”, izjavila je po povratku u Hrvatsku Iva Damarija.

Foto: Bitto Zsolt

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x