McLarenov Andreas Seidl je u izjavi u F1 Nation podcastu otkrio kako mu je inspiracija Njemački nogometni velikan Bayern München. Na sličan način kako je ove sezone Bayern osvojio nogometnu Ligu Prvaka, Andreas želi vratiti McLaren na pobjedničke staze.

Uz to, nije skrivao da je veliki navijač Bavarskog kluba i nogometa općenito.

“Nije tajna da sam veliki nogometni navijač. Od malih nogu sam navijao za FC Bayern München. Ono što sam ove godine vidio, što je Bayern postigao, nešto je što sam pažljivo pratio. Naravno, jako sam sretan što je moj klub na kraju uspio osvojiti Ligu Prvaka,” rekao je Andreas.

Bayern je imao težak početak sezone, no nakon što je kao trener došao Hansi Flick u studenom 2019., klubu je krenulo na bolje – trostruka kruna, uključujući Ligu Prvaka.

Seidl, koji je u McLaren došao prošle sezone, želi učiti na Bayernovom uspjehu i McLaren vratiti na vrh.

“Jako me zanimaju događaji u različitim sportovima. Zanimljivo je vidjeti njihov [Bayernov] težak start sezone te kako su nakon dolaska Hansija Flicka kao trenera uspjeli okrenuti stvari naopačke i fokusirati se.”

“Hansi Flick je trener kojem se divim. Kako se odnosi prema dnevnim izazovima u svom poslu u javnosti te kako surađuje s igračima, jednim superzvijezdama, je nešto čemu se jako divim.”

“Važno je za ekipu koja se želi probiti naprijed, ako želite biti bolji, da budete sigurni kad jednom pogriješite – a pogreške se događaju – da ne trošite previše energiju u pronalasku krivca,” dodao je Seidl.

Nogometna momčad se sastoji od 11 igrača, ali Seidl kaže kako cijelu momčad McLarena, od vozača do svakog zaposlenog u tvornici, vidi kao dio jedne sportske ekipe.

“To je također kako ja pristupam svom poslu i kako vidim momčad Formule 1. Mi smo veliki, imamo 600 do 700 zaposlenih i svakog vidim kao posebnog člana sportske momčadi.”

“Kad nešto krene krivo, tada trebate iskoristiti taj trenutak kako bi se vratili jači. To je nešto što cijenim kad vidim Mercedes – ti ljudi su sposobni gurati jedni druge cijeli vrijeme i kad im nešto krene krivo uspiju se vratiti jači sljedeći vikend. To je nešto što cijenim i isto želimo pokušati provoditi i u McLarenu,” zaključio je Seidl.

21
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
19 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Gigiracing

Sad svi navijaju za Bayern kad je osvojio LP 🤣

avatar
Član
Desmosedici

Moram ti dat minus. Ti znaš da sam se ja uvijek deklarirao da navijam za Bayern Munchen.

avatar
Član
west 44

Nema dok Nijemac ne preuzme kormilo!!!

avatar
Član
Desmosedici

Za koga ti navijaš u nogometu?..mislim na velike europske klubove.

avatar
Član
Desmosedici

..ah da..ispričavam se..ti ne navijaš za klubove nego za nekog igrača.

avatar
Član
west 44

E sad pošto si pitao i sam sebi dao odgovor odgovora nečeš dobiti!!!

avatar
Član
Desmosedici

Sramiš se, jer pričaš o Njemcima a navijaš za neki Engleski ili Španjolski klub, zar ne?..Reci kao ja…Bayern!!!…Munchen!!!

avatar
Član
Desmosedici

Takve kao ti Bayernovi navijači pozdravljaju sa Sud tribine:Wenn zu wollen ficken, kommen zu Munchen!

avatar
Član
west 44

Znači pederluk na Sud tribini!!!

avatar
Član
Desmosedici

Jesi baš-tu..Hahahaha!..Ovo ne razumiješ..Hahahaha!

avatar
Član
west 44

Razumijem ako je u pitanju “stara dama” ali ako se radi o ostalima onda je čisti pederluk!!!Totalno si nedorečen i nejasan ,uostalom nisam pobornik talijanskih klubova niti njihovog nogometa.

avatar
Član
Desmosedici

Nisi pobornik talijanskog nogometa, ne navijaš za njemačke klubove..to sam sve znao..znači, englezi ili španjolci?

avatar
Član
west 44

Na krivom si mjestu s nogometom zanima me samo Dinamo!!!

avatar
Član
Desmosedici

Koji Dinamo? Ima ih nekoliko..a nijedan nije “materijal”za Ligu Prvaka..znači, kao da navijaš za neku momčad GP2.

avatar
Član
Desmosedici

P.S. Da koga ne uvrijedim..Dinamo Zagreb ..to je OK za HNL ligu.

avatar
Član
TORPEDO

Mislim da je Juventus u pitanju…hahaha

avatar
Guest
LHx6

Postoji nešto što se zove F1 World Drivers Championship i bitnije je od druge titule koje se uglavnom navijači rijetko i sjećaju. Pojasni mi kako je u F1 World Drivers Championship čudno navijati upravo za Drivera.

avatar
Član
TORPEDO

Eto,ako Hamilton pređe u Ferrari bit ćeš veliki navijač istog…i onda ćemo ujedinjeni “pljuckati” po Mercedesu 🙂

avatar
Guest
LHx6

Ne, biti će navijač Hamiltona. Vi s druge strane ćete morati navijati za Hama jer po vašim tvrdnjama navijate za Ferrari i svakog tko za Ferrari vozi.

Lijepo smo to mogli vidjeti na Vettelu kojeg ste pljuvali na daleko i na široko dok je bio u RBu.

avatar
Član
Desmosedici

Ne..navijat ćemo za Leclerca..ako nekad dođe stari Lewis svakako će biti drugi vozač..i tako dok mu ne istekne ugovor i pokupi zadnju lovu u karijeri.

avatar
Član
Desmosedici

P.S. “Pljuvao” sam po Kimiju doke je bio u Mclarenu, pa po Fernandu koji je sa Renaultom zaustavio MS, pa po Sebu kad je 2010. i 2012. maznuo titule Fernandu ispred nosa..Eto, nisam nikad “pljuvao” po MS jer nije nikad sa Bennetonom bio u diretnoj borbi za naslov s Ferrarijem. Eto, kasnije sam zavolio Kimija i Seba, Fernanda malo manje ali svi su mi ostali uvijek u dragoj uspomeni kao vozači koji su pobjeđivali s Ferrarijem..i želim im svu sreću i uspjeh i u nekoj drugoj momčadi.