Sainz: Umalo sam uprskao

Carlos Sainz imao je odlične kvalifikacije u Monzi. Bio je najbrži od ostalih, na trećem mjestu, odmah iza dva Mercedesa. Međutim, rekao je kako se “tresao” nakon kvalifikacija jer je nakon manje pogreške u zadnjem krugu u prvom Lesmu morao više riskirati u ostatku kruga kako bi spasio situaciju.

Na kraju, rizičnija vožnja druge polovice kruga se isplatila i u utrku će krenuti iz drugog reda.

“U zadnjem krugu sam umalo uprskao stvar. Imao sam problema u prvom Lesmu, skoro sam izgubio bolid. Nakon toga vozio sam na rubu, te se i sad tresem jer sam se kroz Parabolicu i Ascari morao dobro koncentrirati.”

“Prvi krugovi u Q1, Q2 i Q3 su bili dobri. Zatim završni krug u Q3 nije počeo dobro. Trebali su mi vrlo dobri prolasci kroz zadnje zavoje i zaista sam dao sve od sebe. Mnogo sam riskirao, posebno u Ascariju gdje sam vrlo kasno kočio. Pomislio sam ‘wow, to je bilo prekasno!’,” rekao je Carlos.

Sainzova brzina je došla kao malo iznenađenje jer su mnogi očekivali Red Bull i Renault odmah iza Mercedesa u borbi za treće mjesto. No, izgleda da je McLaren s postavkama s ultra niskom razinom downforcea pogodio. Ipak, Sainz nije siguran je li to glavni razlog zašto su ovako jaki u Monzi.

“Volio bi da mogu odgovoriti na to pitanje, no u ovom trenutku ne mogu. Jednostavno smo bili vrlo brzi danas. Iskreno, još od Q1 sam osjetio da imamo bolju brzinu od ostatka momčadi u sredini i samo su mi trebali čisti krugovi.”

“Imamo i malu razinu downforcea, što nam prošle godine nije odgovaralo. Ove godine je nekako bolid dosta bolji pri nižim razinama downforcea, što smo mogli i vidjeti u Spa. Ovdje u Monzi imamo vrlo jak bolid na kočenju, te možemo kočiti kasnije. To mi je dosta pomoglo u Parabolici i Ascariju,” zaključio je Sainz.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
White Lion

Ovo sam cekao predugo, ali sam znao da ce jednom doci i kad dođu Mercedesovi motori McLaren ce biti jedina ekipa koja ce ih moci ugroziti. Ja sam prije 2-3 godine pricao da je McLaren ekipa koja ce jednom prekinuti Mercedesovu dominaciju i ljudi su mi se smijali, a isto su mi se tako mnogi smijali kada sam prije 6-7 godina pricao da je Liverpool taj klub koji ce prekinuti spanjolsku dominaciju u Ligi Prvaka no ne smiju se vise. Nekad treba osjetiti da se u pozadini nesto veliko događa i da stvari na terenu ili stazi ne prikazuju uvijek… Read more »

klepesina

drago mi je da ste krenuli na bolje ali ima tu jos dosta da se radi i sa mercedesovim motorima nije sve samo u motoru trebate imati hebenu sasiju kakvu samo merc izgkleda moze napraviti pogledaj brzine na pravcu mercedsa nidje danas mclaren 1 po brzini ali u krivina merc prvi ostali po pola sekunde losiji sto dovodi do zakljucka da nije samo motor u pitanju vec sasija i sad pitanje kako cete upasovat mercov motor u vasu sasiju uvjek je bilo nekih problema oko toga,ali nadam se da cete krenut starim stazama uspjeha

PedroDelaZonta

2014 godine bili su peti koliko se sjecam sa Mercedesovim motorom.Williams treci.100 puta sam rekao i sada cu opet ponoviti da Mecke imaju cijeli paket.Dok ostalim momcadima variraju performasne po određenim stazama oni imaju konstantu.Recimo Renault izgubljen u Španjolskoj, a u Belgiji strava.Sad opet prosjecan.Mislim da su po snazi Renault i Mercedes tu negdje.

Related Posts