Ricciardo: Dao sam si dodatnog posla, ali nisam dozvolio da me kazna poremeti

Australski je vozač na Velikoj nagradi Rusije nastavio svoj sjajan niz rezultata. Nakon jednog šestog i dva četvrta mjesta u prethodne tri utrke, Ricciardo je u svom Renaultu do cilja stigao peti. Tijekom utrke na Autodromu Soči stvorio si je određene probleme zaradivši kaznu od pet sekundi, ali na kraju ga to nije koštalo dobrog plasmana.

Prolazeći pored momčadskog kolege Ocona, Ricciardo je otišao široko u problematičnom zavoju broj 2. Budući da nakon izlaska sa staze nije otišao onom sporednom rutom obilježenom čunjevima, dobio je vremensku kaznu od pet sekundi.

“Preuzimam punu odgovornost za to. Blokirao sam kotače i otišao široko. Pomislio sam da ću vjerojatno dobiti kaznu. Kad mi je Karel rekao da sam je dobio, već sam to prihvatio u glavi, a jedini način za eliminirati kaznu bio je voziti brže i stvoriti prednost pred Leclercom koji je bio iza mene. Na kraju sam i uspio.”

“Rekao bih da je ishod dobar, usprkos tim preprekama koje su se pojavile putem. Mislim da smo bili peti po brzini danas i to smo mjesto osvojili. Dao sam si malo dodatnog posla, ali u redu. Zapravo sam i ponosan na sebe jer nisam dozvolio da me to poremeti, već smo i nakon kazne učinili ovu utrku stvarno dobrom.”

“Start je ponovno bio odličan. Bolid s linije kreće kao raketa već nekoliko utrka. Ma mnogo je pozitivnih stvari. Bilo je nesavršenosti s moje strane, ali mislim da sam dobro sve ispravio”, komentirao je nakon utrke Australac.

Nakon prvih šest utrka sezone Ricciardo je osvojio 20 bodova, a onda u sljedeće četiri utrke čak 43 (imao je najbrži krug na VN Belgije). Popeo se tako do šestog mjesta ukupnog poretka, samo dva boda iza četvrtoplasiranog Landa Norrisa, svog budućeg momčadskog kolege. Ricciardo i Renault su u odličnoj formi, čeka se samo prvo postolje.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Po meni je trebao Ocon pustiti Rikiarda jer je ovaj imao bolji race-pace,Ocon se mučio prestiči Vetela na starim gumama.Moguče da bi Rikiardo bio 4 da su malo s pit vola usmjerili utrku ali očito je da Rikiardo ide ča i onda su pustili Oconu da se s njim bori a s time uništavaju utrku sebi realno Ferrari je trebao biti iza oba Mercedesa ali Ocon mi se nije nešto iskazao.

Related Posts