Renault postaje Alpine F1 Team od 2021.!

Momčad Renaulta će od sljedeće sezone nositi drugačiji naziv od onog na što smo navikli – Alpine F1 Team će biti službeni naziv momčadi od 2021., objavljeno je na njihovim stranicama.

Alpine je već poznat u motosportu, pobjeđivalo se na 24 sata Le Mansa i u reliju. Marka se do sada nije pojavljivala kao proizvođač u F1, iako je Renault prvu Veliku nagradu 1977. godine vozio s timom koji je formiran iz odjela za sportska natjecanja – Alpine i Gordini.

Šef momčadi Cyril Abiteboul rekao je da je momčad odlučna vratiti se na pobjedničko postolje i pobijediti s novim bojama:

“Ova promjena dolazi u ključnom trenutku za momčad i ovaj sport. Alpine donosi novo značenje, nove vrijednosti i boje na paddock s duhom natjecanja iz drugih područja i francuske kreativnosti. To će biti temelj u pripremama za 2022. godinu.

Izvršni direktor Renault grupe, Luca De Meo je također ponosan na ovu odluku, te je dodao:

“Alpine je lijepa marka, snažna i živahna koja izmami osmijeh na lica. Uvodeći Alpine kao simbol francuske izvrsnosti u najprestižniju svjetsku automobilsku disciplinu, nastavljamo avanturu proizvođača u ovom sportu.”

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
loni

Alpine je Renaultov brand za sportske automobile, Alpine A110 je dosta omiljen među sportski navudrenim vozačima. F1 Team bi se mogao zvati Alpine Renault.
Nije prevara :https://www.alpinecars.com/en/

Desmosedici

Ma znam..šalim se..to sam napisao radi ovih likova koji talijane stalno spominju u kontekstu prevara. Poznato mi je sve u povijesti o Alpine..i ja bih volio da se momčad zove Alpine Renault. Renault RE30 turbo, Alain Prost, Rene Arnoux. Prekrasan bolid sa dva odlična vozača..šteta što i sada ne koriste onu livreju sa više bijele boje..bili su jako moćni i šteta što nisu osvojili nijedan naslov.

Desmosedici

Ovo je neka prevara kad to izvodi Tallijan..Luca de Meo..zar ne?

papaya

čak top zvuči

F1 fan

U koje ime ferarri mijenja ?

mody

vratite ime lotus i branham ityrell ovo je smiješno

LUTHER

s obzirom kak svi mijenaju ime, ferrari od slijedeće godine nosi naziv TPK F1

papaya

Ferrariju nije potribno da minja ime…samo se moze jednog dana nadovezati neki sponzor…koji ćemu za to masno platiti

Related Posts