Perez iznenađen četvrtim mjestom kvalifikacija, no planira borbu za postolje

Sergio Perez u bolidu Racing Pointa kvalificirao se na četvrtu startnu poziciju u Monzi, a kaže kako ga je taj rezultat itekako iznenadio…

Tijekom subotnjih kvalifikacija vodila se velika borba za treću startnu poziciju na Velikoj nagradi Italije. Mercedes je bio svijet za sebe, no bolidi McLarena, Red Bulla, Renaulta i Racing Pointa bili su “tu negdje”.

Treći će startati Carlos Sainz u McLarenu, a Sergio Perez u Racing Pointu pored njega. Meksikanac je izjednačio svoj najbolji kvalifikacijski rezultat karijere.

“To je dobar početak za sutrašnju utrku, nadam se da ćemo imati dobar start”, izjavio je Perez nakon kvalifikacija. “Sve što smo napravili, uglavnom smo se fokusirali na utrku, tako da mislim da ćemo definitivno biti u borbi za postolje.”

“Iznenađeni smo. Nismo očekivali ovakav rezultat u kvalifikacijama. Utrka nam je bila glavna preokupacija pa mislim da bismo u nedjelju trebali imati dobar tempo.”

“Kroz vikend nismo bili tako dobri, ali momčad je odradila fantastičan posao. Iz sesije u sesiju smo išli prema naprijed, korak po korak. Kvalifikacije su ispale fenomenalno i dobra startna pozicija znači da definitivno možemo u borbu za mjesto na postolju.”

No, Checo će imati mnogo suparnika koji ciljaju na istu poziciju. Osim Sainza, iza njegovih leđa bit će Max Verstappen u Red Bullu, Lando Norris u drugom McLarenu, Daniel Ricciardo u Renaultu… Borba za posljednju stepenicu postolja mogla bi biti prava poslastica.

Related Posts