Perez bez obećanih nadogradnji na bolidu u Rusiji?

Nakon prilično žestokog izlijetanja koje je Lance Stroll doživio na VN Toskane iz momčadi Racing Pointa izjavili su kako nije sigurno hoće li Sergio Perez dobiti najavljene i očekivane nadogradnje na bolidu koje su pripremane za VN Rusije.

Podsjetimo, Lance Stroll na Mugellu nastupio je s novom inačicom ovogodišnjeg RP 20  na kojemu su implementirane nadogradnje na podnici, prednjem krilu, pokrovu motora, bočnim stranicama bolida i usisnicima za hlađenje kočnica. S druge strane Sergio Perez vozio je stariju inačicu bolida, a navedene nadogradnje trebale su biti instalirane na njegov bolid za VN Rusije. Ipak, planove je poremetilo prilično teško izlijetanje koje je doživio Lance Stroll, a prilikom kojega je došlo do teškog oštećenja bolida i velikog dijela novih komponenti.

Zbog nedostatka novih dijelova i kratkog vremenskog roka u kojem se isti trebaju proizvesti kako bi ih imali spremne za oba bolida iz momčadi priznaju kako se trenutno nalaze u dilemi.

“Lance je imao nove dijelove na bolidu koji su oštećeni zbog čega sada imamo jako puno posla kako bismo pripremili dovoljan broj dijelova za oba bolida pa je stoga upitno hoćemo li u tome uspjeti.” rekao je šef momčadi Otmar Szafnauer.

Inače, Stroll je dobio prednost za ugradnju novih dijelova jer se u trenutku kada su se nadogradnje donosile u prvenstvu bio bolje plasiran u odnosu na momčadskog kolegu Sergia Pereza.

U Racing Pointu također smatraju kako su nove nadogradnje vrlo važne u njihovoj borbi za treće mjesto u poretku konstruktora jer prema pokazateljima i podatcima koje su imali, Stroll je prije izlijetanja imao tempo za postolje. Stoga smatraju vrlo važnim čim prije uvesti nadogradnje na oba bolida i na taj način prestići McLaren.

“Nije lako odrediti točne razlike, no mišljenja smo kako nam nove nadogradnje donose oko tri desetinke po krugu što je prema našim procjenama otprilike naš trenutni zaostatak.” završio je Szafnauer.

 

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pedji2

Kaze Otmar nadogradnje donose 3 desetinke, sto nije mala stvar, u quali se to nije videlo jer su bili gotovo jednaki. Ili Otmar nesto mulja ili je Checo bio dosta brzi.. verujem u ovo drugo.

Deyo

Checo u Red Bull!!! Pored Maxa, da imaju jednog stabilnog vozaca koji se znati nositi sa pritiskom, a Sergio to definitivno jeste!!!

Desmosedici

Mislim da nebi pogriješili da dovedu Checa..nebi pogriješila nijedna momčad.

Related Posts