Mick Schumacher na Mugellu za upravljačem Michaelovog bolida iz 2004.

Momčad Ferrarija na nadolazećoj VN Toskane koja će se održati na stazi u Mugellu obilježit će veliki jubilej, 1000. utrku u Formuli 1.

Iako je trenutna forma i atmosfera u momčadi sve samo ne slavljenička, u Ferrariju će ovaj veliki jubilej kako i priliči, obilježiti na različite načine. Tako će uoči utrke Mick Schumacher, sin legendarnog Michaela Schumachera napraviti krug po legendarnoj stazi u očevom Ferrariju F2004 čime će se odati počast “Scuderijinom najuspješnijem bolidu svih vremena i jednako tako jednom od najvećih vozača u povijesti” u kojemu je Michael osvojio svoj sedmi i ujedno posljednji naslov prvaka svijeta.

Inače, ovo nije prvi put da Mick koji je inače član Ferrarijeve vozačke akademije vozi neki od Scuderijinih povijesnih bolida jer je jedan vozio i uoči prošlogodišnje VN Njemačke na Hockenheimu.

Kako je i spomenuto, u Ferrariju će svoj jubilej obilježiti na različite načine, a jedan od upečatljivijih zasigurno će biti i za tu prigodu pripremljene povijesne livreje koje će na svojim bolidima imati Sebastian Vettel i Charles Leclerc.

Related Posts