Masi negira Hamiltonove navode da ga FIA pokušava zaustaviti

Direktor utrke Michael Masi stao je u obranu regulativa i sudskog sustava Formule 1 nakon što je Lewis Hamilton izjavio kako ga “suci pokušavaju zaustaviti” kaznama. Lewis je u Rusiji dobio dvije kazne od pet sekundi zbog dvije nepropisno odrađene vježbe starta, to jest vježbao je start na mjestima koja za to nisu određena. Nakon što je odradio kaznu, pao je iza Valtterija Bottasa, koji je pobijedio, i Maxa Verstappena na treće mjesto.

Originalno je kazna uključivala dva kaznena boda na Hamiltonovu licencu, čime bi ukupan broj kaznenih bodova bio deset te kad bi skupio još dva boda do VN Turske to bi značilo da bi Hamilton propustio jednu utrku. Međutim, nakon revizije odluke odlučeno je da mu se ne dodijele kazneni bodovi, a umjesto toga Mercedes je kažnjen s 25 tisuća eura kazne. Tako je Lewis ostao pri dosad skupljenih osam bodova.

Osim toga, ranije je već bio kod sudaca zajedno s još nekoliko vozača zbog nepropisnog povratka na stazu u drugom zavoju, zbog čega su mu brisana postignuta vremena. Dvije utrke ranije, u Monzi, kažnjen je sa zaustavljanjem u boksu od deset sekundi zbog ulaska u boks dok je bio zatvoren.

Hamilton je izjavio kako je kazna u Rusiji pretjerana.

“Naravno da jest [kazna pretjerana]. No, to je očekivano. Pokušavaju me zaustaviti, zar ne?”

“Ali je uredu. Trebam se nastaviti fokusirati na svoj posao i vidjet ćemo što će se dogoditi,” izjavio je Hamilton.

Hamiltonove navode je komentirao Masi, te pritom stao u obranu sudaca i odluke navodeći kako je sve regulirano uputama i propisima.

“Iz mog kuda gledišta stvar je vrlo jednostavna. Ako Lewis želi prigovoriti zbog toga moja vrata su uvijek otvorena, kao što sam već više puta rekao i njemu i ostalim vozačima, te sam vrlo sretan kad imamo o čemu raspraviti.”

“Ali, iz perspektive FIA-e, mi smo tu kao sportsko regulativno tijelo koje provodi regulative. Imamo neovisne suce koji prema tome donose odluke te ako je prekršena uputa nije bitno je li u pitanju Lewis Hamilton ili netko drugi od 19 vozača. Ako se prekrše regulative, suci će to pošteno razmotriti.”

“Uz to, suci sve ključne elemente uzmu u obzir kako bi donijeli pravednu i poštenu odluku s obzirom na okolnosti,” rekao je Masi.

Dok Hamilton smatra kako su to pokušaji da ga se zaustavi u pohodu na novi naslov, Ross Brawn smatra kako je u pitanju samo loša sreća. Brawn kaže kako bi se Lewis trebao više fokusirati na nadolazeću VN Eifela te razmisliti o svemu kako se isti događaji ne bi opet ponovili.

“Lewis je imao nešto loše sreće u zadnjim utrkama, s kaznama u Monzi i Sočiju. Osobno, ja bi otišao, zavio rane i razmislio kako spriječiti ponavljanje istih pogrešaka u budućnosti. Znam da će momčad tako uraditi. Znam mnogo ljudi, iz mog vremena u ekipi, i oni će shvatiti da su napravili određene pogreške.”

“Loša sreća i pogreške se događaju. Do vas je kako ćete reagirati na njih. Najlakše je reći da je cijeli svijet protiv vas, no skoro uvijek postoji nešto što ste mogli uraditi drukčije i morate od toga naučiti,” izjavio je Brawn.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
svakako

Ne trebaju mu ovakve izjave i ovakva ponašanja sa ovoliko godina, pobjeda i naslova.

Pratiteljcro

Svaka ti cast hamiltone, pravi si vozac nema sta ali nekada kada progovoris dode mi da istekam kabel iz zida. I to strujni.

mody

cemu plakanje osvojit ce naslov harači godinama

147 kt

Lujo. Osvojit ces ti i 25 naslov. Nista ti ne mogu. I vatrogasac Mirko je uz tebe.

147 kt

Lujo drzi se svi smo uz tebe.

papaya

Baš super što si shvatio bit natjecanja i priznao mu na neki način njegov trud…nadam se uskoro povratku VELIKOG I POSEBNOG FERRARIA….
FORZA ….
PONOS ITALIJE….
KAD IMOLA BUDE SVA U BAKLJAMA

LUTHER

nije se žalio što nije pobrao prošle godine kaznu u njemačkoj kad je razbio nos, i preko crta ušao u box, dok je kimi za sličnu situacije ove godine pobrao kaznu.. tak, nek se poklopi ušima… ovo je vjerovatno po njemu, rasizam što fia radi njemu…

Related Posts