Leclerc objasnio uzrok ispadanja u Q2

Charles Leclerc bio je prilično ljut nakon što je nesporazum oko razmaka na stazi između njega i ostalih vozača doveo do njegovog ispadanja u drugom dijelu kvalifikacija za VN Rusije. U drugoj rundi kvalifikacija eliminiran je i Sebastian Vettel, nakon sudara tijekom sesije. Tako će vozači Ferrarija u 1001. utrku momčadi iz Maranella u Formuli 1 krenuti s 11. i 15. startne pozicije.

Leclerc je mjesto u trećoj rundi kvalifikacija izgubio za 43 tisućinke, a posljednje mjesto koje vodi u završnu rundu osvojio je Esteban Ocon u Renaultu, koji se u završnom krugu druge runde nalazio vrlo blizu vozaču Ferrarija. Vozač iz Monaka smatra da je nesporazum oko razmaka između njega i Ocona utjecao na njegov neuspješan pokušaj plasmana u završnu rundu kvalifikacija.

“Rekli su mi da se Ocon nalazi sekundu ili dvije iza mene. Mislim da je ipak bio malo više iza, da je bila veća udaljenost između nas. Osjećam se ljutim dok je sve još svježe. Moram se smiriti, sutra je utrka, a u utrci se osvajaju bodovi. Za mene je ovo težak vikend. Nisam dobro vozio na treninzima, no u kvalifikacijama sam pronašao ritam. Žao mi je što nisam mogao pokazati sav potencijal bolida,” izjavio je Charles.

Leclerc je mogao proći i gore, nakon bliskog susreta s momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom, koji je doživio sudar u zavoju 4. Vettelov bolid nalazio se na izlasku iz zavoja te je Charles bio primoran na naglu reakciju kako bi izbjegao sudar.

“Bilo je prilično zastrašujuće, no nadam se da je on dobro i da nije tako strašno kako je izgledalo. Sada sam razočaran što nisam ušao u Q3,” rekao je Leclerc.

Sebastian Vettel također se osvrnuo na kvalifikacije u Sočiju te prokomentirao probleme koje je imao s bolidom i što je dovelo do sudara.

“Izgubio sam bolid već u zavoju 2 te ponovno u zavoju 4 i više ga nisam uspio uloviti. Mučio sam se u kvalifikacijama, posebno u prvom sektoru. Pokušavao sam malo više riskirati te sam izgubio kontrolu nad bolidom. Očito nisam zadovoljan, no u usporedbi s jutarnjom sesijom, poslijepodne sam imao dosta problema,” rekao je Sebastian.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
sladjan87

Žao mi je što nisam mogao pokazati sav potencijal bolida. Koji je to potencijal od kada je tu Binotto ?????

Related Posts