Nakon što je na prethodnoj utrci u Mugellu prvi put stao na pobjedničko postolje, Alexander Albon u Rusiji je imao jedan od lošijih vikenda u F1 karijeri. Osvojio je tek deseto mjesto, a Christian Horner kaže da su karakteristike Autodroma Soči naglasile neke probleme koje Albon ima s bolidom RB16.

Red Bull je prošle nedjelje slavio svoj najbolji rezultat na Velikoj nagradi Rusije. Max Verstappen donio je austrijskoj momčadi prvo postolje na Autodromu Soči, no s druge strane garaže nije bilo previše razloga za slavlje. Alexander Albon imao je vrlo težak vikend.

U kvalifikacijama je bio tek deseti, a startati je morao još pet mjesta niže zbog promjene mjenjača. U utrci nije uspio napraviti mnogo, dogurao je na kraju do desetog mjesta i tek jednog boda.

O Albonovim mukama šef Red Bullove momčadi kaže: “Mislim da je Alex osjetljiv na neke karakteristike našeg bolida. Muči se s tim, a te su karakteristike naglašene na ovakvom tipu staza s kratkim zavojima i zonama jakih kočenja. Očito, to je nešto čime će se morati pozabaviti.”

“U drugoj se polovici utrke uspio donekle oporaviti, ali bio je to težak vikend za njega. Šteta da je nakon postolja prije dva tjedna doživio vjerojatno jedan od najtežih vikenda u ovoj godini.”

Christian Horner naglasio je još da u momčadi naporno rade na rješavanju nekih problema s bolidom koji su otkriveni tijekom prošlih tjedana i izrazio nadu da će napraviti korake koji će poboljšati bolid za sljedeće utrke.

Ponovno Red Bull ima situaciju u kojoj drugi vozač ne može ni približno pratiti Maxa Verstappena. Albon se trenutno nalazi na petom mjestu ukupnog poretka, što ne zvuči tako loše, ali odnos osvojenih bodova između njega i momčadskog kolege je 64 – 128. Dakle, Nizozemac je osvojio dvostruko više bodova, a čak je triput morao odustajati zbog kvarova na bolidu.

Ovako Alex komentira nedjelju u Rusiji: “Mnogo posla za samo jedan bod, nije to bila lagana utrka. Mučili smo se na početku s pretjecanjem i probijanjem kroz poredak na tvrđim gumama i tu smo izgubili mnogo vremena. Kad smo prešli na medium bilo je malo bolje i napravili smo koliko smo mogli, ali bila je to frustrirajuća utrka.”

“Nakon kazne za promjenu mjenjača, sve se svelo na smanjivanje štete, no sada se već okrećem utrci u Njemačkoj i nadam se da ću za dva tjedna imati bolji vikend.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o