Hamilton: Jedna od najluđih utrka koju sam imao

Lewis Hamilton se osvrnuo na jednu uistinu ludu utrku u Italiji. Hamilton je krenuo s prve startne pozicije, na startu je pao iza Bottasa na drugo mjesto, zatim je uslijedio sigurnosni automobil, crvena zastava, novi start, Strollova nesreća i još jedna crvena zastava te treći start u utrku. Utrka je ukupno trajala dva sata i 25 minuta, a ovom 90. pobjedom  Lewis je došao nadomak svoje sedme titule.

“To su bile kao tri utrke u jednoj. Nevjerojatno teško. Staza je fenomenalna, vrućina, zadržavanje Valtterija iza sebe koji je bio brz cijeli vikend nije bilo lako… I naravno još sam bio iza njega nakon prvog starta.”

“Svi ti restarti… potpuna koncentracija je bila potrebna za to vrijeme. Bilo je stvarno, stvarno teško. Prvi stint sam dobro čuvao gume. Nisam imao potrebu da se zaustavljam po nove, nego je ekipa bila zabrinuta zbog stanja guma u Valtterija jer je on imao probleme.”

“U zadnjem stintu sam startao na korištenom setu mekih guma i nisam znao koliko će izdržati. Bilo je razdoblja kad sam čuvao gume a Valtteri bi se približio, pa sam čuvao najmanje tu sekundu prednosti.. To je bilo važno zbog vrlo dugog startno-ciljnog pravca, nisam htio da Valtteri ima DRS.”

“Ludo je biti ovdje i imati 90 pobjeda. Poprilično sam umoran, iskreno. Ovo je bila najluđa utrka koju sam ikad imao,” izjavio je Hamilton.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Bilo je dobro i uzbudljivo..svakakao odlično u odnosu na dosadne i sterilne staze..ipak bi i Mugello trebalo malo obnoviti ako bi se i ubuduće tu vozila F1.

mody

ne treba ga obnoviti zasto prava vozacka staza, ne zelim opet sterlnu stazu kao bahrein

Desmosedici

Slažem se da ne treba mijenjati konfiguraciju staze..tu i tamo treba staviti asfalta na nekim izlijetnim zonama da bolidi s onolikom brzinom ne udaraju u ograde..ali sve s mjerom.

mody

ne nego ostaviti šljunak iograde bnlizu nema olaksanja kao na bahreinu

Desmosedici

Znam..ali to je jako opasno za vozače..treba napravit kompromis.

mody

ludastaza vratite mugello opetu kalendar bar 2022

Related Posts