Europsko karting prvenstvo u klasi KZ2: Senzacionalni Habulin!

Prošlog je vikenda održano drugo natjecanje za Europsko prvenstvo u najjačoj klasi KZ2 na stazi Genk u Belgiji. Zbog stalnih promjena COVID protokola belgijske Vlade, CRG tim odlučio je ne nastupiti, pa je hrvatski vozač Jan Pokos izostao s utrke. No na utrci je nastupio Kristijan Habulin, i to maestralno!

Kristijan je kroz kvalifikacije izborio izvrsno 6. mjesto na startu finala. Ovaj put nije bilo problema sa startom, čak štoviše, izvrsnim startom Kristijan je odmah napredovao za dva mjesta te nakon prvog kruga bio 4. U trećem krugu sjajnim potezom prešao je u jednom zavoju dva vozača te čvrsto zasjeo na 2. mjesto koje je držao sve do dva kruga prije kraja. U tim zadnjim krugovima novi europski prvak (nakon dva natjecanja) Viktor Gustavsson bio je malo prebrz i izborio je drugo mjesto, dok je Habulin sa samo 0.380s zaostatka bio 3. Ovim sjajnim trećim mjestom Habulin je osigurao 6. mjesto u ukupnom poretku Prvenstva Europe.

Podsjetimo se da su u prvoj utrci Europskog prvenstva na stazi Adria (Italija) nastupili Jan Pokos, vozač CRG-a, te Kristijan Habulin, vozač TB Karta. Na prvoj utrci oba vozača izborila su finale: Kristijan Habulin sa startnim pozicijama 15. i Jan Pokos sa pozicijom 32. Kristijan nažalost nije startao dok je Jan izvrsnom vožnjom završio na 24. mjestu.

https://www.facebook.com/TBKARTofficial/posts/3420992237957587

Related Posts