Bottas: Jesu li sada u Red Bullu sretni zbog promjene pravila o modovima motora?

Usprkos zabrani korištenja tzv. “party modova”, odnosno kvalifikacijskih modova rada motora, Mercedes je dominirao kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije, a Valtteri Bottas pita se jesu li sada sretni u Red Bullu…

Lewis Hamilton osvojio je svoj 94. pole position u karijeri i postavio novi rekord staze u Monzi, a Valtteri Bottas osvojio drugo mjesto u kvalifikacijama na VN Italije. Trećeplasirani Carlos Sainz imao je golemi zaostatak od osam desetinki sekunde i to je dokaz da novo pravilo vezano za kvalifikacijske modove rada motora nije naštetilo vodećoj momčadi prvenstva, kao što su se neki nadali.

“S tom promjenom pravila po pitanju modova motora stvari će u utrci za nas biti bolje nego prije. Nisam baš siguran koliko su sada sretni u Red Bullu zbog ove promjene”, pita se Valtteri.

Jasno, Finac aludira na to da je upravo Red Bull forsirao ovaj novitet u tehničkom pravilniku, da se kvalifikacije i utrku mora voziti s istim modom motora, a sada je Max Verstappen osvojio tek petu startnu poziciju. U kvalifikacijama se zbog novih pravila nije dogodila nikakva značajna promjena na vrhu, a čini se da bi Mercedes doista mogao biti još jači u utrkama.

Na kraju kvalifikacija između Hamiltona i Bottasa bilo je samo sedam stotinki sekunde. Bottas je u završnom krugu bio ispred, Hamilton je vozio iza njega, no po Finčevom mišljenju zavjetrina nije presudila.

“Osjećao sam da vozim prilično brzo ovoga vikenda, tako da sam pomalo razočaran što sam drugi. Imao sam izbor, hoću li voziti prvi ili drugi, a išao sam prvi jer po našim analizama razlika ne bi trebala biti velika. Možda je čak bolje ići prvi, tako da se možete posve fokusirati na čisti krug.”

“Vozio sam u zavjetrini jedino na kraju Q2 i tad sam postavio najbolje vrijeme. Nije bilo loše, no bez analize podataka teško je reći što je bilo bolje”, rekao je Bottas.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

a zasto niste pristali na obrnuti start

Worf

kakav obrnuti start? jes ti puko?
cijelo vrijeme trombuas o nekoj istinskoj pravoj f1 a pricas o obrnutom startu? pa jel ovo natjecanje najboljih u koje se ulazu milijarde ili je cirkus za mase?

LHx6

Hahaha, a navodno ljibitelj F1.

Related Posts