Sainz: Možemo biti relativno ponosni na šesto mjesto i borbu s Racing Pointom

Zahvaljujući odličnom šestom mjestu na ovogodišnjoj Velikoj nagradi Španjolske, Carlos Sainz uspio je zadržati stopostotni učinak osvajanja bodova na domaćem Grand Prixu.

Šesta sezona u Formuli 1 i šesti put plasman među prvih deset na domaćoj utrci za Carlosa Sainza mlađeg. Šestim mjestom izjednačio je svoj najbolji rezultat na stazi u Barceloni, koji je ostvario 2016. godine u bolidu Toro Rossa. Ima još dva sedma, jedno osmo i jedno deveto mjesto.

Prošle nedjelje Sainz je iza svog McLarena uspio ostaviti Ferrari Sebastiana Vettela i Red Bull Alexandera Albona, malo je tek žalio što nije uspio pomrsiti račune vozačima Racing Pointa, koji su osvojili četvrto i peto mjesto. Sergio Perez je imao kaznu od pet sekundi, no Španjolac ipak nije uspio doći dovoljno blizu.

“Šteta jer bi to onda bio Top 5 za mene. Saznao sam za njegovu kaznu otprilike osam krugova prije kraja i počeo sam voziti vrlo brze krugove, no nažalost Max Verstappen me dostigao za krug i tu sam izgubio par sekundi, što je značilo da ne mogu uhvatiti taj virtualni zaostatak za Checom”, objasnio je Carlos.

Kad je kazna obračunata, razlika je bila sekundu i pol u korist Meksikanca, ali Sainza ipak veseli što je bio tako blizu bolidima Racing Pointa, koji su u Barceloni bili izrazito brzi.

“Biti u borbi s Racing Pointom, pored brzine koju su oni imali, mislim da i dalje možemo biti relativno ponosni na ovo šesto mjesto. Ovog smo tjedna bolid uspjeli dovesti u pravi radni okvir na kvalifikacijama. U utrci, u prvoj polovici imali smo veću degradaciju od naših rivala i stalno smo se mučili dok je u bolidu bilo mnogo goriva.”

“Odjednom, kad bi bolid postao lakši, živnuo bi. U tom pogledu imamo neke stvari koje možemo popraviti, ali siguran sam da ćemo biti na pravom putu u budućnosti”, istaknuo je Španjolac.

Šesto mjesto drugi mu je najbolji rezultat ove sezone, nakon pete pozicije na otvaranju sezone, a uspio se vratiti među osvajače bodova poslije dva rezultatski neuspješna vikenda na Silverstoneu.

Total
9
Shares
Related Posts