Ricciardo unatoč slaboj utrci: I dalje smo bolid za bodove

Momčad Renaulta na VN Španjolske nije uspjela po prvi puta u 2020. osvojiti bodove na nekoj utrci. Daniel Ricciardo nada se da je forma iz Španjolske samo “anomalija”.

Australac je na prethodnoj utrci na Silverstoneu osvojio impresivno četvrto mjesto, ali samo sedam dana kasnije u Španjolskoj osvaja tek 11. mjesto. Ricciardo je, kao i momčadski kolega Esteban Ocon, u utrci u Kataloniji vozio strategiju jednog zaustavljanja u boksu koja je Sebastianu Vettelu donijela sedmo mjesto.

“Nadam se da je ovaj vikend bio više nekakva anomalija, loša staza za nas. Bolid je bio dobar kroz čitavu sezonu, a iz nekog razloga to se nije prevelo i na ovu utrku. Nadam se da je to bilo samo jednom i to je to,” kaže Ricciardo.

“Naravno da ćemo pokušati izvući neku pouku iz ovoga i ostaviti ovu utrku iza nas. Dolaze Spa i Monza gdje smo po običaju prilično dobri. I dalje smatram da bolid postaje bolji i bolji, još uvijek smatram da možemo osvajati bodove svaki vikend.”

“Da smo u kvalifikacijama imali još jednu desetinku, vjerojatno bi završili u bodovima.”

“Jednostavno moramo savršeno obaviti posao, to se odnosi i na nas vozače. Ne možeš si priuštiti pogrešan potez jer je borba za bodove nemilosrdna.”

Ricciardo je priznao da će nikad neće biti lako osvojiti bodove na stazi gdje je pretjecanje teško.

“Bili smo jako blizu prvih deset, radilo se o malim zaostatcima. Nismo imali poziciju na stazi. Možda us nam izmaknule neke stvari, potrudit ćemo se napraviti bolji posao za dva tjedna. Šteta je kada s oba bolida dođeš do cilja, ali bez bodova,” zaključuje.

 

 

Total
0
Shares
Related Posts