Red Bull: Još uvijek se držimo koncepta visokog stražnjeg kraja

U Red Bullu vjeruju da je njihov high-rake, koncept podignutog stražnjeg kraja bolida, i dalje pravi put u dizajnu, usprkos tome što konkurencija sugerira da je možda taj koncept došao do kraja svoje iskoristivosti. Još uvijek pomalo problematičan RB16, ponekad traži previše od Maxa Verstappena i Alexa Albona da nađu dobru ravnotežu bolida.

McLarenov tehnički direktor, James Key, nedavno je rekao da njegova momčad razmatra prelazak na nisko postavljeni zadnji kraj bolida za 2021., pošto smatra da bi se tako moglo dobiti više aerodinamičke iskoristivosti.

“Ne mislim još da je koncept visokog stražnjeg kraja bolida mrtav, ali ipak vas tjera da odstupite i razmislite, možda bi se više toga moglo napraviti s niže postavljenim stražnjim krajem. Ustvari, već imamo neke ideje i razmišljanja o tome kako bi to moglo funkcionirati”, rekao je Key.

No, iako je Red Bull svjestan da postoji debata o takvim konceptima, Helmut Marko kaže da je Adrian Newey siguran da je njegova filozofija prava:

“Razmatramo sve, ali budući da Newey vjeruje da je to najučinkovitije rješenje, za sada se držimo toga.”

Pošto ekipe ne smiju dizajnirati potpuno nove bolide za 2021. godinu, Marko kaže da se radi toga ulaže dodatni napor kako bi se poboljšao ovogodišnji bolid, jer će se svaka nadogradnja prenijeti na sljedeću sezonu.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
teo_S
26.08.2020. 14:06

Pocetkom svake sezone oni ispravljaju greske uzrokovane Neweyevim dizajnom, i tako u krug. Nikada mu necu “oprostiti” krhki/lomljivi prednji ovjes i poddimenzionirano neucinkovito hladjenje na MP-4/20. Moglo se 2005. uzeti oba naslova da je bilo iole sve ok.

avatar
TORPEDO
25.08.2020. 19:12

Ako kaže Adrian Newey onda bezrezervno podržavam.
On je neprikosnoveni genij dizajna F1,nema boljeg u povijesti!

avatar
Gigiracing
25.08.2020. 22:16
Reply to  TORPEDO

Kad su bili prvaci bio je prevarant, samo podsjecam 😉

avatar
LHx6
26.08.2020. 04:06
Reply to  Gigiracing

Jer nije bio u određenom timu. Bio im je i Vettel skoro sve što i Hamilton.

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x