Prvenstvo Hrvatske sa Slovakia Ringa u izravnom prijenosu na Kreator TV-u

Od 21. do 23. kolovoza na stazi Slovakia Ring održava se međunarodna automobilistička utrka “Nagrada Slovačke 2020”. Utrka će se bodovati za FIA CEZ, Prvenstvo srednjoeuropske zone, ESET Cup te nacionalna prvenstva šest zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Nakon iznimno uspješne priredbe na Automotodromu Grobnik krajem srpnja, na kojoj je u utrci Prvenstva Hrvatske nastupilo preko 30 vozača, čelnici Hrvatskog auto i karting saveza počeli su s traženjem opcija za održavanje dodatnih utrka te se kao izvrsno rješenje pojavila spomenuta utrka na Slovakia Ringu, u sklopu koje će najbolji hrvatski vozači kružnih utrka skupljati bodove za nacionalno prvenstvo.

Staza smještena u blizini grada Dunajska Streda, 40-ak kilometara istočno od Bratislave, relativno je nova. Izgrađena je prije desetak godina, a od tada je ugostila brojna prestižna automobilistička i motociklistička natjecanja. Krug je dugačak 5299 metara i ima 14 zavoja.

Tijekom vikenda na Slovakia Ringu u akciji ćemo ponovno vidjeti vrlo prestižno društvo – atraktivne GT automobile, formule, uzbudljivo Prvenstvo istočne Europe u kategoriji TCR, ali i brojne druge serije i kupove.

Akcija na stazi krenut će već u petak održavanjem treninga, dok je prva utrka na rasporedu u subotu u prijepodnevnim satima. Program na Slovakia Ringu uistinu je bogat i tijekom dva dana praktički neće biti odmora između uzbudljivih utrka, a ljubitelji automobilizma u Hrvatskoj doći će na svoje jer će utrke moći pratiti u izravnom prijenosu putem Kreator TV-a i YouTube kanala Kreator TV-a.

Raspored prijenosa:

SUBOTA 22.08.2020.
09:55 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – TCR Eastern Europe 1. utrka
10:50 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Prvenstvo Hrvatske 1. utrka
11:45 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – GT 1. utrka
12:50 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Twingo Cup 1. utrka
15:15 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Studio
15:40 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Formula 1. utrka
16:35 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Utrka izdržljivosti

NEDJELJA 23.08.2020.
11:40 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Studio
12:05 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Formula 2. utrka
13:00 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – TCR Eastern Europe 2. utrka
13:55 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Prvenstvo Hrvatske 2. utrka
14:50 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – GT 2. utrka
15:55 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Twingo Cup 2. utrka
16:50 Slovakia Ring: Nagrada Slovačke – Studio

Za nastup u Slovačkoj prijavljen je 31 vozač iz Hrvatske, a sigurno će svakome od njih to biti izvanredno iskustvo. Generalno je dvostruki pobjednik na Grobniku bio Maro Franić iz AK Dubrovnik Racing, no sigurno nas očekuju uzbudljivi dvoboji u svim klasama. Treba još istaknuti da je Dubrovčanin Žarko Knego ponovno prijavljen i za kategoriju TCR, nakon što je na Grobniku u drugoj utrci osvojio jako dobro deseto mjesto.

https://www.facebook.com/HAKSCAKF/posts/760540601373114

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x