Perez: Kazna nije fer

Vozač Racing Pointa Sergio Perez je imao odličnu utrku u Španjolskoj i ciljem je prošao kao četvrti, no zbog kazne radi nepoštivanja plavih zastava od pet sekundi završio je peti iza momčadskog kolege Lancea Strolla. Ipak, i ovaj “kažnjenički” rezultat je odličan nakon što je zbog pozitivnog testa na COVID-19 propustio dvije utrke na Silverstoneu.

Perez je odradio utrku s jednim zaustavljanjem u boksu, a Stroll je bio na strategiji od dva zaustavljanja. Ipak je na kraju donekle sreća u nesreći za Pereza jer je izgubio poziciju od momčadskog kolege, te momčad nije izgubila bodove zbog kazne. No, Perez kaznu zbog nepoštivanja plavih zastava dok ga je pobjednik utrke Lewis Hamilton obilazio za krug smatra nepoštenom.

“Zbog kazne sam razočaran i mišljenja sam da nije fer. Pri izlasku iz zavoja 9 me momčad obavijestila da je Hamilton blizu iza mene, i kad sam ga vidio u zrcalima shvatio sam da će biti teško propustiti ga u zavoju 10. Onda je uslijedio zadnji zavojiti i uski sektor, a tamo je bilo prilično opasno propuštati te sam sačekao prvi zavoj da ga propustim. Nakon toga sam dobio kaznu,” rekao je Sergio.

Unatoč tome, četvrto i peto mjesto za Racing Point je odličan rezultat i tako su osvojili velika 22 boda, što ih je lansiralo na treće mjesto u poretku momčadi ispred McLarena i Ferrarija.

“Barem zbog kazne momčad nije izgubila bodove, jer je Lance profitirao nakon kazne.”

“Bilo je prilično teško izvršiti strategiju od jednog zaustavljanja u boksu. Mislim da smo mi bili jedni od rijetkih koji su to odabrali i profitirali. Općenito je ovo dobar rezultat za ekipu, izvukli smo maksimum iz utrke,” zaključio je Perez.

Stroll je također pokušao odraditi samo jednu zamjenu guma, no nije uspio.

“Imao sam odličan start i bilo je lijepo biti treći nekoliko krugova. Kasnije je ipak Mercedes imao bolju brzinu. Ostatak utrke se sveo na čuvanje guma. Išli smo na taktiku od jednog zaustavljanja u boksu, no kasnije smo se prebacili na dva zaustavljanja. Moramo provjeriti zašto smo to morali napraviti jer u drugom stintu nisam uspio izvući maksimum.”

“Planirao sam do kraja voziti na drugom setu guma, ali je ipak bolje bilo što smo išli još jednom u boks. Na kraju, ovo je sjajan rezultat za momčad,” izjavio je Stroll.

Total
0
Shares
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
17.08.2020. 22:13

Kad ovo prokomentiram onako kako ja mislim ispast će da potenciram neke teorije zavjere..ni sam ne vjerujem u to, ali ipak me nešto kopka..”nešto je trulo u državi Danskoj”. I prošlu i ovu utrku čudnim odlukama momčadi ili sudaca mali Stroll pred kraj utrke dolazi ispred momčadskih kolega Hulkenberga i sada Pereza..možda je to sve slučajno, ali ipak imam crv sumnje.

avatar
parazit
18.08.2020. 12:27
Reply to  Desmosedici

Znači, nisam jedini koji je ovo vidio već prošli tjedan, kada je bila situacija sa Hulkenbergom.
Hm, hm,….. ako tu ima imalo istine, onda je ovo strašno…. gdje li putuje ova F1?

avatar
Pratiteljcro
18.08.2020. 19:21
Reply to  parazit

Isto sam i ja pomislio odmah nakon utrke. Ali poslje je hulk izjavio da je morao u box po nove gume zbog jakih vibracija! Ali da ,izgledalo je kao teska namjestaljka kad je pred kraj otiso u box i izgubio mjesto od tatinog sina.

avatar
west 44
17.08.2020. 21:24

Nisu ga trebali kaznit!!!

Related Posts