Perez: Drago mi je da sam se vratio i vrlo brzo uhvatio ritam

Sergio Perez vratio se u bolid Formule 1 nakon dvotjednog izbivanja zbog koronavirusa. Meksikanac je morao propustiti dva trkaća vikenda, ali to se nije osjetilo na staza Catalunya. Slobodne treninge u petak vozač Racing Pointa završio je među prvih osam.

“Bilo je odlično. Jako mi je drago da sam se vratio u Paddock i utrkivanju, što sam ponovno s momčadi. Sretan sam i veselim se kvalifikacijama, baš mi je to nedostajalo.”

“Mislio sam da će mi trebati nešto vremena za povratak pravim brzinama nakon što sam propustio dva vikenda, ali drago mi je da sam ritam uhvatio vrlo brzo. To je dobra stvar. Dan je ovdje bio jako vruć i fizički je bilo teško, a nadam se da ću i tijekom subote lako sve izdržati te se pripremiti za nedjelju.”

Perez je ove sezone vozio tri utrke, a najbolji rezultat su mu šesta mjesta iz Austrije. O ciljevima na VN Španjolske, Checo kaže:

“Želimo mnogo bodova za oba bolida. Mislim da generalno ne izgledamo onako dobro kao na Silverstoneu, ali vidjet ćemo što će biti u nastavku vikenda.”

Perezov momčadski kolega, Lance Stroll, tijekom petka je bio neznatno sporiji. Na prvom treningu nešto manje od dvije desetinke, a na drugom samo šest stotinki sekunde.

Related Posts